Haberler

SP, Uşak merkez ve iki ilçede seçime giremiyecek

Saadet Partisi Uşak İl Başkanı Yunus Acar, İl Seçim Kurulu'nun kararı üzerine Uşak merkez ile Ulubey ve Eşme ilçe belediyelerinde seçimlere katılamadıklarını bildirdi.

Acar, partisinin Şubat Ayı İl Divanı toplantısında yaptığı konuşmada, en geç 18 Şubat saat 17:00'de seçim kurullarına teslim edilmesi gereken adayların evraklarını ellerinde olmayan nedenlerden dolayı 7 dakika gecikmeli olarak teslim etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Toplanan 7 kişilik ilçe seçim kurulundan seçime katılmaları yönünde 4 oy çıktığını bildiren Acar, şöyle konuştu:

"Bu karar ile seçime girebiliyorduk, ancak AK Partililer Uşak İl Seçim Kuruluna konuyu taşıyarak, Saadet Partisi'nin seçime katılmamasını istediler. İl Seçim Kurulu'nun da 21 Şubat'ta aldığı karar ile Uşak merkez, Ulubey ve Eşme ilçelerinde seçime katılamıyoruz. İstikameti Hak yol üzerine olan Saadet Partisi'ne oyunuzu vermenize istemeyerek de olsa mani olduğumuz için bizleri affedin."

Acar, bazı internet siteleri seçimde AK Parti'yi destekleyecekleri yönde haberler çıktığını hatırlatarak "AK Parti ve adayını destekleme gibi bir konu söz konusu değil" dedi.

Bir gazetecinin YSK'ya konuyla ilgili itirazı sorması üzerine Acar, buradan olumsuz sonuç aldıklarını ifade etti.

-uşak il başkanı yunus acar

Kaynak: AA / Politika

Ulubey Eşme Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title