Haberler

Sp'li İriş, Fetö'yü Papa'ya Benzetti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) hakkında, "Papa'nın başlatmış olduğu 'dinler arası diyalog' projesinin ülkemizde ve diğer İslam ülkelerinde uygulanmasıdır" dedi.

Partisinin Edirne il binasında basın toplantısı düzenleyen İriş, 2016 yılını değerlendirdi. Ekonomi, eğitim, dış politika, terör ve 15 Temmuz darbe kalkışmasını değerlendiren İriş, "Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hedefi insanlarımızın manevi duygularını istismar ederek dini bozmaktır. Papa'nın başlatmış olduğu 'dinler arası diyalog' projesinin ülkemizde ve diğer İslam ülkelerinde uygulanmasıdır. Böylece yer yüzünde hakim olan sömürü ve modern köleleştirme devamı sağlanmaktadır. Doğrusu biraz daha olsa başarılı olmuşlardı. Neyse ki Allah yardım etti de bütün foyaları ortaya çıktı" ifadelerini kaydetti.

15 Temmuz darbe kalkışması sonrası dış ülkelerinin tutumunu da değerlendiren İriş, "15 Temmuz kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanı'nın ikazlarına rağmen AB'den ve ABD'den günlerce ses çıkmadı. Ellerini ovuşturarak beklediler. Artık sonuç belli olunca dudak ucuyla kınadılar. Böylece dostluklarını açıkça gösterdiler" dedi.

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi çalışmalarını da değerlendiren İriş, "Yeni anayasa ve başkanlık sistemi çok konuşuldu. Halen de mecliste görüşmeler devam ediyor. Başkanlık sistemi tüm dertlerden kurtulmanın ilacı olarak sunuluyor. Türkiye, şekil değişiklikleriyle kurtulamaz ancak zihniyet değişikliği ile kurtulur. Batı zihniyeti Türkiye'ye uygun bir zihniyet değildir. Hiçbir zaman yargıya müdahale olmamalıdır. Talimatlarla yapılan yargılamalar toplum vicdanında her zaman derin yaralar açar. Yeni anayasa ve Başkanlık sisteminde en önemli önceliklerden biri adil yargı sistemidir. Meclis güçlü olmalıdır" diye konuştu.

İriş Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında ise "Tarihin bize yüklemiş olduğu misyondan kaçamayız. Mazlum ve mazlum coğrafyaların sesi olacağız" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title