Haberler

Sp Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya;

Afyonkarahisar'da konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, TBMM'de yapılan Yüce Divan oylamasıyla ilgili olarak, "Bakanların yüce divana, yani Anayasa Mahkemesi'nin huzuruna çıkarılması gerekirdi" dedi.

SP Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, SP Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Halkla Kucaklaşma' programını katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. SP Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel ile basın toplantısı düzenleyen Çetinkaya, gündemi değerlendirdi. Açıklamalarında, yapılacak milletvekilli seçimlerine ve Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıya değinen Çetinkaya, "5 ay sonra genel seçimler yapılacaktır. Her seçim önemlidir, bu seçim çok daha önemlidir. Saadet Partimiz bu seçimlere verdiği önem sebebiyle şimdiden halkla buluşmaya başlamıştır. Gündemdeki sıcak konularla ilgili değerlendirmemiz şu şekildedir, Paris'te geçtiğimiz günlerde bir dergiye yapılan saldırı, bu saldırı sonucu dergide çalıştığı söylenen 12 kişi hayatını kaybetmiştir. Saldırgan oldukları iddia edilen 2 kişi yapılan operasyonla ölü olarak ele geçirildi. Saadet partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırı ve saldırı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak, olayın arkasında kimlerin bulunduğunun da tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır. Son 10 yılda İslam coğrafyasında milyonlarca insan öldürüldüğünde ses çıkarmazken, 12 kişinin öldüğü bu olayı telin için Paris'te birçok ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının da katılımı ile bir yürüyüş düzenlendi. Bu yürüyüşün hemen arkasından Hz. Peygamber (s.a.v.) hakkında hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılması tahriktir, ayrıca batının çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir" diye konuştu.

"KAMPLAŞMA, KUTUPLAŞMA VE KAVGAYA SON VERİLMELİDİR"

TBMM'de 4 eski bakan hakkında yapılan Yüce Divan yoklamasına da değinen Çetinkaya şunları söyledi:

"Yolsuzluk iddiasıyla, 4 eski bakanın TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek yüce divana, yani Anayasa Mahkemesi'nin huzuruna çıkarılması gerekirdi. Eğer suçlu değillerse, yüksek mahkemenin huzuruna giderek aklanacaklardır. Bu süreç yaşanmadığından şüpheler devam edecektir. Bakanlar toplum vicdanında aklanmamışlardır. SP olarak çözüm önerilerimizi şöyle sıralayabiliriz, Önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Ahlaki ve manevi değerler, eğitimin her kademesinde ele alınmalıdır. Sanayi ve kalkınma hamlesi başlatılmalıdır. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulamalıdır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomi düzene geçilmelidir. Devlet-millet kaynaşması sağlanmalıdır. Kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir. Herkese refah anlayışıyla ülkenin imkanlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanmalıdır. Bütün çalışanlara, işçiye, memura, emekliye, engelliye insanca yaşama imkanı sağlanmalıdır. Şahsiyetli dış politika, lider ülke Türkiye ideali ile bağımsız politika uygulanmalıdır. Bunun için güçlü ekonomiye sahip olmamız gerekir. Ülkemizde ve dünyada huzur, barış ve kardeşliğin hakim olması için hak ve adalete dayalı yeni bir dünyanın kurulması gerekir. Milli görüş iktidar ortağı olduğu bütün dönemlerde bu alanlarda en başarılı icraatları gerçekleştirmiştir."

SP Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ve beraberindeki parti üyeleri, basın toplantısının ardından dernek ziyaretleri gerçekleştirdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Tacettin Çetinkaya Sp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title