Haberler

Sp Genel Başkanı Kamalak: "Özgecan Annesinin Ciğerinden Kopan 20 Yaşında Bir Fidan"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan için, "Annesi diyor ki ağlayarak 'Bekledim Bekledim Gelmedi' ne kadar korkunç bir durum bu. Özgecan annesinin ciğerinden kopan yavrusu 20 yaşında bir fidan" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Tekirdağ'da partisinin 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongreden önce basın mensupları ve partililerle yemekte buluşan Kamalak, Mersin'in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan için açıklamalarda bulundu. Kamalak, iktisadi bağımsızlığı sürdürebilmek için mutlak suretle üniversitelerin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini söyledi. Kamalak, yüksek teknoloji Türkiye'deki üniversitelere belli program dahilinde verilmesi gerektiğini belirterek, "Hedef idealist gençlik üniversitelerde yüksek teknolojiye yönelik devlet anlayışı çerçevesinde program yok ama ilkokulda ortaokulda var mı? Maalesef orada da yok. O halde eğitim sistemini bir bütün olarak ele almak zorundayız. Üretim için bunlar bir binanın taşları gibi üst üste konulması gereken unsurlardır" diye konuştu.

Türkiye'de 10 yıl içerisinde 7 bin kadın kimisi kocası tarafından, kimisi akrabası tarafından katledildiğini ifade eden Kamalak, en yakın olay Özgecan hadisesi Türkiye genelinde ses getirdiğini söyledi. Kamalak, "Sadece onu biliyoruz. Başka bilmediğimiz şeylerde var. Gelinen nokta bu düşüne biliyor musunuz? Özgecan'ın Annesi diyor ki ağlayarak 'Bekledim Bekledim Gelmedi' diyor. Ne kadar korkunç bir durum bu bir anne düşünün üniversiteye giden kızını bekliyor. Düşünün insanın kedisi gelmese kanaatimce nerede diye sorar. Ama burada gelmeyen ve asla da gelmeyecek olan anne ciğerinden kopan yavrusu 20 yaşında bir fidan. 26 yaşındaki bu ülkenin okullarında yetişmiş olan bir genç tarafından katlediliyor ve ondan daha vahimi babasından ve arkadaşından yardım istiyor. ve onlarda geliyor görüyor musunuz ne yapalım. Oğlum diyor kız yüzünü tırmalamış tırnaklarının arasında senin yüzünün izleri var ne yapalım elini kes diyor baba. Yetmedi yakalım diyor baba ve yakıyorlar. Peki, milli görüş ne diyor? Önce ahlak ve maneviyat ancak nasıl bir ahlak ve maneviyat hiç şüphesiz ki bu milletin örfüne adetine inancına uygun bir ahlak ve maneviyat. Hz. Ayşe validemize sormuşlar Rasullulah'ın ahlakı nasıldır diye. O da diyor ki siz hiç Kur-anı Kerim okumuyor musunuz? İşte Kur-an'a dayanan ahlakla maneviyat. Öbür taraftan bütün bunlar ülkemin bağımsızlığını refahını geleceğini hedef alan eğitimler olmalıdır ilk konudan itibaren" ifadesini kullandı.

Kamalak, açıklamasının ardından Saadet Partisi Tekirdağ 5'inci Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kamalak Mersin Sp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title