Haberler

SP Genel Başkan Yardımcısı Akkiraz Van'da

Güncelleme:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz bölge toplantısına katılmak üzere Van'a geldi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz bölge toplantısına katılmak üzere Van'a geldi. Akkiraz, toplantıda yaptığı konuşmada, Kürt meselesinin ırkçı emperyalizmin Türkiye'yi bölüp, parçalayarak kurmayı düşündükleri büyük İsrail'e vilayet yapmak için kardeşler arasına soktuğu fitne olduğunu söyledi.

Şişli öğretmen evinde yapılan bölge toplantısına SP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, Van il Başkanı Özay İlhan, Bitlis, Batman, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Iğdır, Muş ve Siirt'ten gelen partililer katıldı. Toplantıda konuşan İsmail Hakkı Akkiraz, çözüm sürecine değindi. Asırlar boyu tek vücut olarak yaşayan halklar arasında neden husumet çıktığını soran Akkiraz, "Nedir bu Kürt meselesi ve çözüm süreci? Bu mesele, ırkçı emperyalizmin Türkiye'yi bölmek, parçalamayı gaye edindirdikleri büyük İsrail'e vilayet yapmak için kardeşler arasına soktuğu bir fitnedir. Bu fitne terörle büyütülmüş, Kürt meselesi olarak derinleştirilmiş, Güneydoğu meselesi olarak da olgunlaştırılmıştır. Kürt konusunun bir sosyal problem haline gelmesinin ana sebebi, taklitçi zihniyetin, sömürü ve tahakküm düzenin uyguladığı asimilasyoncu, materyalist ve ırkçı politikalardır. Bu politikalar geçmişte ANAP, CHP, DYP, DSP ve MHP iktidarları döneminde uygulanmış, 13 yıllık AKP iktidarları döneminde de farklı şekil ve boyutlarda devam ettirilmiştir. Bu taklitçi ve işbirlikçi iktidarlar, Kürt meselesini ve Güneydoğu meselesini çözememişler, bunu gittikçe büyüyen bir mesele haline getirmişlerdir" dedi.

"MİLLİ GÖRÜŞ KARDEŞLİK YOLUDUR"

Milli görüşün, vatanın bölünmez bütünlüğü prensibine dayandığını belirten Akkiraz, "Milli Görüş, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve 75 milyon memleket evladının kardeş bilinmesi temel prensibine dayanır. Aynı milletin, aynı tarihin çocuklarının kardeşliği esastır. Gidilecek yol iç barış, kardeşlik yoludur. Irkçılık yolu değildir. Aynı milletin çocukları arasında görüş farklılıkları, fikir farklılıkları olabilir. Fakat bu hiçbir zaman ırkçılığın, bölücülüğün sebebi olmamalıdır" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title