Haberler

Sp'den Çevre Kirliliği Çağrısı

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, çevre kirliliği ile ilgili görevli kurumlara çağrıda bulunarak, yapılması gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanı Özay İlhan, çevre kirliliği ile ilgili görevli kurumlara çağrıda bulunarak, yapılması gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

Parti binasında yönetimi ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Özay İlhan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü olması sebebiyle kentteki sorunlara vurgu yaptı. Bir haftadır Van'ın çeşitli yerlerinde belediyeler ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da amblemi bulunan afişler gördüklerini ifade eden İlhan, bununla birlikte zaman zaman belediye başkanlarının başına şapka takarak ağaçlandırma çalışmaları yaptığını ya da çöp topladığına dair haberleri basında gördüklerini vurguladı. İlhan, "Sonuç olarak afişlerle yada dikilip kısa bir zaman sonra kuruyan fidanlarla çevreciliğin olmayacağını ancak günü kurtarma adına popülist yaklaşımlar olacağını bilmekteyiz. Yada Van Gölü'nden çöp toplayarak Van Gölü'nün kurtarılmayacağına, sazlık alanların yok edilerek ekolojik dengenin bozularak kente fayda gelmeyeceğin başlanıp bitirilmeyen projelerin kente yarar sağlamayacağını çarpık kentleşmenin ve gün geçtikçe artan betonlaşmanın gelecek nesillere sağlıksız bir çevre bırakmaktan öte geçmeyeceğini iyi bilmekteyiz. Bu nedenle şehirlerin insanlar başta olmak üzere yaratılmış tüm canlıların faydasına olacak şekilde düzenlenmesi ve inşası zorunludur. İlimizde Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer üç belediyenin de yaptığı çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de yaptığı çalışmalara batığımız zaman gördüğümüz kente dair hiçbir şey yapılmadığıdır. İlimiz için en büyük görev başta Van Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilçe belediyelerine düşmektedir. Bu nedenle SP olarak çevreye yapılması gerekenler konusunda görüşlerimiz şunlardır. Van Gölü konusunda acil olarak tedbir alınmalı, ilimizin atık sularının ve kanalizasyonun mutlak suretle arındırılması gerekmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi'nin söz verdiği kent ormanını mutlak suretle gerçekleştirmesi gerekmektedir. Eminpaşa Mahallesi'ndeki fidanlık 2. etap park tamamlanmalıdır. Fidanlık 2. etap parka harcanan 4,7 milyon TL'nin çöp olması engellenmelidir. Van sahil yolu projesi mutlak suretle yapılmalıdır. İlimizde en büyük çevre kirliliklerinden birisine sebep olan hasarlı binalar biran evvel yıkılmalıdır. Yine Van Büyükşehir Belediyesi'nin uzun zamandır eski belediye binası arkasındaki yarım bıraktığı otoparkı tamamlaması gerekmektedir" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özay İlhan Van Gölü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title