Haberler

Söztap (Sözbul) Uygulaması İnceleme

Tamamı... Merhabalar, Bugün ilk defa uygulama inceliyoruz.

Tamamı...

Merhabalar,

Bugün ilk defa uygulama inceliyoruz..

%100 Türk yapımı uygulama SözTap.Uygulama ilk çıktığında Azeri Türkçesindeydi.Ancak yoğun istek gelince yapımcı aynı uygulama Türkiye Türkçesi ile piyasaya sürüldü.Oldukça başarılı olan uygulama kısa süre içersinde App Store – En Popülerler kısmında tahtına oturdu.Sadece iOS platformunda olan oyun,şimdilik Android'e gelmek planında yok.

Uygulamanın sadece iPhone versiyonu var ama bende sadece iPad olduğu için onun üzerinden inceledim fakat yinede büyük ekran desteği olduğu için rahatça oynanalabiliyor.

Uygulamayı açtığınızda sizi şöyle samimi bir ekran karşılıyor.

Kelimeyi bilmeye çalışırken kaç harf olduğunu görebiliyorsunuz.Diğer oyunlardan farkı ise bir harfi iki kere kullanabiliyorsunuz.Bu da oyuna ayrı bir zorluk katmış.Ancak iyi olmuş.

Örneğin küçük bir resim var ne olduğunu anlamadınız.Resmin üstüne tıklayarak onu büyütebilir ve ne olduğunu anlayabilirsiniz.

Ayrıca o kadar uğraştığınız ama bulamadığınız kelimeleri Facebook veya WhatsApp üzerinden arkadaşlarınıza sorabilirsiniz.

Oyunun Game Center desteği var.Yani arkadaşlarınızla puanları yarıştırabilir,kim daha iyiymiş görebilirsiniz.

Hakkında kısmında uygulamada emeği geçenler var,hepsine bizde ayrıca teşekkür ederiz

Ayarlar kısmından oyunu sıfırlayıp baştan başlayabilir,yada sesi açıp kapatabilirsiniz.

Oyunun müzikleri gerçekten güzel arkaplanda hoş bir müzik sizleri bekliyor.

Oyunda avatar ekleyebiliyor ve kullanıcı adınızı rahatlıkla değiştirebiliyorsunuz.

Mavi olan Azeri Türkçesi versiyonu,yeşil olan ise Türkiye Türkçesi versiyonu.

Azerbeycan versiyonundan bir görüntü.Mavi versiyonu..

VE SİZLERE ÖZEL YAPIMCIYLA KISA BİR RÖPÖRTAJ YAPTIK

Böyle bir oyun yapma planı nasıl aklınıza geldi?

Oyunun ilk sürümü azerbaycancaydı. Bunu yapma sebebim ana dilim olan Azerbaycan dilin'de yeterinde oyun ve uygulama olmamasıydı. Sonra oyuncuların gerçekten oyunu sevdiğini ve her gün oynadığını görünce ismi SözBul olan Türkçe sürümünü de yapmayı başladım.

Sizce Türk oyun sektörünün eksikleri varmı?

Evet var. En büyük eksileri bence devlet ve insanlar tarafından çok ciddiye alınmaması ve programcıların çoğu zaman hazır kodları parayla satın alıp oyunu onun üzerine oyunu geliştirmelerini örnek gösterebilirim.

Peki bunları geliştirmek kimin görevi sizce?

Devlet programlama ile ilgili üniversiteler ve okullar açarak destek verebilir. Böylelikle bu sektör diğer gelişmiş ülkelerdeki gibi daha ciddiye alınabilir.

Türkiye'de genellikle insanlar oyuna para vermez çeşitli araçlarla sahte/crackli versiyon indirirler.Sizce bu doğrumu,yeni oyunlar çıkması için yoksa reklam sistemimi uygulanmalı?

Evet. Malesef sadece Türkiye'de değil çoğu ülkede böyle. Bu yüzden oyunlar son zamanlarda uygulama içi alım ve reklamlarla çıkıyor. Dead trigger oyununu örnek gösterebilirim. Eskiden ücretli bir oyundu ama sonradan herkesin crackli indirmesi yüzünden ücretsiz ve uygulama içi alımla markete yerleştirdiklerini açıklarılar. Şimdilik ne yazık ki bir çözümü yok.

Türk oyun sektörüne desteğiniz için minnetarız.Her türlü oyun bizim için bir başlangıç bir artı.Başka bir projeniz var mı?

Hayır şimdilik bir projem yok. Teşekkür ederim.

Röpörtajı için kendilerine teşekkür ederiz..

Bizim oyuna puanımız 10/10.Gerçekten iyi bir oyun.

Destek amacıyla uygulamayı indirin,5 yıldız ve reklamlara tıklamayıda ihmal etmeyin.

İsterseniz Facebook sayfasınıds beğenibilirsiniz; https: //www.facebook.com/soztap.oyun

??????????

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Azerbaycan Facebook Türkiye Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title