Haberler

Sözlü'ye Adaylardan Destek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana Büyükşehir, Seyhan, Pozantı Belediye Başkan Adayları partilerinden istifa ederek Sözlü’ye destek verirken, Bağımsız Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Türkoğlu MHP’ye katılarak Sözlü lehine çekildiğini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Adana Büyükşehir, Seyhan, Pozantı Belediye Başkan Adayları partilerinden istifa ederek Sözlü'ye destek verirken, Bağımsız Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Türkoğlu MHP'ye katılarak Sözlü lehine çekildiğini açıkladı.

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı (MHP) ve Ceyhan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Ziyapaşa Bulvarı'nda düzenlenen katılım töreninde konuşan BBP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Şahin, "Haksızlığa, yolsuzluğa, arsızlığa dik duran MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı yiğit adam Hüseyin Sözlü'nün yanında yer aldığımız şahsım ve dava arkadaşlarım adına kamuoyuna duyururuz" dedi.

Şahin, ayrıca, BBP'den istifa gerekçelerini anlattıktan sonra, "Bu şartlar altında ülkeme ve halkımıza hizmet edemeyeceğimiz göz önünde bulundurarak istişaremiz sonucu dava arkadaşlarımızla birlikte BBP Adana İl Yönetiminden ve Büyükşehir Belediye Başkan adaylığımızdan istifa ettiğimiz ve bundan sonraki siyasi hareketimizi MHP çatısı altında devam edeceğimize karar vermiş bulunmaktayız" dedi.

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü ise, "Partimize katılıyor olması sayısal bir ifadeden çok bize manevi bir değer ifade etmektedir. Rahmetli Başbuğumuz merhum Alparslan Türkeş'in kurmuş olduğu siyasi dava olan MHP saflarına katılıyor olması, büyük ailenin yeniden bir araya gelmesi büyük önem arz etmektedir. Bu vesileyle yine rahmetli ülküdaşımız, gönüldaşımız Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendiyi de burada rahmetle yad ediyoruz Ruhu şad olsun. Onun ölümünün üzerindeki şaibenin de katlanarak büyüyor olması, bu Hükümetin bu konuda veriliyor hesabının var olması olduğunun yeterli olduğunun delilidir. Bu birlikteliğin, bu katılımın bir araya gelmesi için atılmış bir güzel adım, işaret fişeği olur. Ankara'da sedalanır ve büyük hareket, büyük aile bir araya gelir diye temenni ediyorum " diye konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da konuşmasında, MHP'ye katılımları uzun zamandır gibi kartopu yuvarlanarak büyük çığ oluşturduğunu, 30 Mart'ta da bu çığın Adana üzerine düşeceğini ve Adana'da yerel iktidarı yakalayacağını söyledi. İzgioğlu, BBP'den katılanlara "hoş geldiniz" dedi.

MHP MYK Üyesi Yılmaz Tankut ve MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan da birer konuşma yaparak, BBP'lilere teşekkür ettiler.

Konuşmalardan sonra BBP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Şahin, BBP Seyhan Belediye Başkan Adayı Gani Gökmen, Pozantı Belediye Başkan Adayı Tuncer İncirci, Yüreğir Belediye Başkanı Veli Güzel, Yüreğir Belediyesi eski Başkan Adayı Ali Güzel, Kadın Kolları Başkanı Nafia Kartal, Alperen Ocakları Başkanı Aydoğan Aydoğan, Gençlik Kolları Başkanı Emrah Sarı ve Çukurova eski İlçe Başkanı Murat Aktaş ve diğer katılımcılara MHP rozetleri takıldı. MHP'ye katılanlar Hüseyin Sözlü ve Abdullah Çalışkan elini havaya kaldırdılar.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Türkoğlu da Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekildiğini açıkladı. Türkoğlu, "Adana için hayati olan yerel seçimlerde adaylığımı MHP ve Başkan Adayı Sayın Hüseyin Sözlü lehine adaylıktan çekilme kararı almış bulunmaktayım" diye konuştu.

Türkoğlu, "Şahsıma destek veren ve oylarını bana verecek olan değerli hemşerilerime oylarını MHP'ye ve Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'ye vermelerini istiyorum" dedi.

Sözlü, İzgioğlu ve Çalışkan da birer konuşma yaparak Yasin Türkoğlu'nu kutladılar. Türkoğlu'na MHP rozeti MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu tarafından takıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyük Birlik Partisi Hüseyin Sözlü Türkoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title