Haberler

"Sözlü Tarih Görüşmeleri ile Kağıthane" Kitabı Tanıtıldı

Güncelleme:

Kağıthane Belediyesinin sponsorluğuyla "Sözlü Tarih Görüşmeleri ile Kağıthane'' adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Kağıthane Belediyesinin sponsorluğuyla "Sözlü Tarih Görüşmeleri ile Kağıthane" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

Kağıthane Belediyesinin sponsorluğuyla yapılan, Kağıthane'nin tarihini yaşayan kişilerle görüşülerek hazırlanan "Sözlü Tarih Görüşmeleri ile Kağıthane" adlı kitabın tanıtımı Belediyenin Sadabat Tiyatro salonunda yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tanıtımda kitabın yayın koordinatörü Hüseyin Irmak kısa bir açıklama yaptı. Irmak, "Sözlü Tarih Görüşmeleri ile Kağıthane adlı kitabımız Kağıthane tarihimizi derleme konusunda yaptığımız yirmi sekizinci kitap" dedi.

Kitabın hazırlanma aşamasına ilişkin bilgiler veren Hüseyin Irmak şöyle konuştu:

"Bu çalışma da 187 kişi ile görüşüldü. Bir kısmı odak görüşmeli bir kısmı toplu görüşme. Gerçekten kitap bilimsel kaygılar gözetilerek, bilimsel kriterlere göre hazırlanmış raporların kitaplaştırılmış halidir."

Programda bir konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, "Biz şu andaki büyüklerimizi dinleyelim dedik. Hiç olmazsa gelecek kuşaklara hazır bilgileri derli toplu sunalım istedik. Büyüklerimiz hayatta iken, bilgilerinden, tecrübelerinden istifa edelim dedik. Sağ olsunlar bizleri kırmadılar. Bizlerle düşüncelerini, görüşlerini ve yaşadıklarını paylaştılar. Büyük bir emekle 187 kişi ile görüşülerek önemli bir veri tabanı oluştu. Bu eserin gelecek kuşaklara, gelecek nesillere önemli bir kaynak oluşturduğunu düşünüyorum" dedi.

Program katılımcılara "Sözlü Tarih Görüşmeleri ile Kağıthane" adlı kitap dağıtılmasıyla son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kağıthane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title