Haberler

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular, başvuru nereye yapılıyor ?

Güncelleme:

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular, başvuru nereye yapılıyor ? Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan kararnamenin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşmişti. 15 bin yeni sözleşmeli öğretmenlik için başvuruları devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan kararnamenin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşmişti. 15 bin yeni sözleşmeli öğretmenlik için başvuruları devam ediyor.

Peki binlerce insanımızın merak ettiği, sözleşmeli öğretmenlikte istenen belgeler neler?, sözleşmeli öğretmen alım şartları neler?, 2016, sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman? kısaca bilmek istediğiniz tüm detayları haber7.com'da bulabilirsiniz..

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 2016

Sözleşmeli öğretmenlik için İl millî eğitim müdürlüklerinde, atamalardan sorumlu il millî eğitim müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında; "Başvuru Onay Komisyonu" oluşturulacaktır. İl millî eğitim müdürlüğünce öğretmenlik başvurularının kabul edilmesi ve onaylanmasına yönelik işlemler için ilçe millî eğitim müdürlüklerinde de Başvuru Onay Komisyonu oluşturulabilecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN ÖNBAŞVURULAR BAŞLADI!

2016 MEB sözleşmeli öğretmenlik başvuruları adaylar tarafından merak konusu oldu. MEB tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruya göre 15 bin öğretmen alımı yapılacağı açıklanmıştı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 8-11 Ağustos'ta başvuru yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, KPSS puanı 50 ve üzeri olanlar sözlü sınava başvurabilecek. Bakanlığın konu ile ilgili açıklamasının devamında "En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınavlar Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular bugün başladı.

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla alınacak olan 15 bin 'sözleşmeli öğretmen'in atamaları ise 10 Ekim'de yapılacak.

'Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik'e göre, sözlü sınavdan 100 üzerinden 60 puan alma şartı var. Sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptığı okulda kadroya atanacak. Atandıkları yerde iki yıl daha çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek. Atamalar 10 Ekim'de yapılacak. Atamaları tebliğ edilenler, bunu izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. En çok kontenjan 4 bin 334 ile sınıf öğretmenliğine verildi. Onu 1.555 kontenjanla İngilizce ve 1.479 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti.

15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALINACAK. KPSS'DE 50 PUAN ŞARTI

Milli Eğitim Bakanlığı açıkladığı 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, KPSS puanı 50 ve üzeri olanlar sözlü sınava başvurabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER;

*Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,

*Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

*Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

*Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği

*Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

KPSS Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title