Haberler

Sözleşmeli Öğretmen Başvurusu Nasıl Yapılır? (Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu)

Güncelleme:

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Peki sözleşmeli öğretmen ataması başvurusu nasıl yapılır? Başvurular İKGM ve MEBBİS sistemleri üzerinden yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Mayıs ve Haziran aylarında toplamda 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Peki Sözleşmeli öğretmen ataması başvurusu nasıl yapılır? İşte cevabı...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sözleşmeli öğretmen başvurusu için ön başvurular bugün (15 Mart Çarşamba) alınmaya başlandı. Sözleşmeli öğretmen adaylarının başvurularını 21 Mart tarihine kadar yapması gerekiyor. İKGM ve MEBBİS sistemleri üzerinden yapılabilecek olan sözleşmeli öğretmen başvurusu, 21 Mart tarihine kadar devam edecek. Adaylar bu işlemlerin ardından 27 Mart tarihinde sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini öğrenecek.

BAŞVURU KILAVUZU

Başvuru yapacak öğretmen adaylarının ilkatama.meb.gov.tr internet adresine girmesi ve işlemleri yapması gerekmektedir. Başvuru detaylarını öğrenmek için de yine aynı siteden başvuru kılavuzuna başvurulabilir.

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

21 Mart Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title