Haberler

Sözler: Barış Manço Sergisi" Açıldı

Barış Manço'nun şarkı sözleri, 80 sanatçı tarafından özgün üslupla yorumlanarak bir sergide toplandı.

Barış Manço'nun şarkı sözleri, 80 sanatçı tarafından özgün üslupla yorumlanarak bir sergide toplandı.

Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı, Müzikotek ve Barış Manço 7'den 77'ye Dolu Dizgin Barış ve Sevgi Derneği ortak çalışması olan "Sözler Barış Manço" sergisi, Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Açılışa Manço'nun eşi Lale Manço Ahıskalı, Batıkan Zorbey Manço'nun yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Hazinedar, "Her gün Manço'nun şarkılarını dinleyen bir evladı ya da kardeşi sayılırım. Hayatımızı anlamlı kılan en önemli şey sanattır. Bu konuda en önemli izlerden birisi Barış Manço'dur" dedi.

Bıraktığı yüzlerce eserin her birinin ayrı bir önem ve anlam ifade ettiğini anlatan Hazinedar, Manço'nun aynı zamanda milletini birleştiren bir sanatçı olduğunu vurguladı. Hazinedar, "Hiçbir ifadesi, hiçbir tavrı ayrışmaya sebep olmuyordu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergi, Hazinedar, Lale Manço Ahıskalı ve Batıkan Zorbey Manço tarafından açıldı.

Verilen bilgiye göre, "Sözler Barış Manço" sergisine katılan her sanatçı, Barış Manço'nun 80 şarkı sözünden birini seçip özgürce yorumladı. Ressam, illüstratör, grafiti sanatçısı, kaligraf, fotoğraf sanatçısı, heykeltıraş ve tasarımcı gibi sanatın farklı disiplinlerinden gelenleri bir araya getiren sergi, 13 Şubat'a kadar Barış Manço'nun sevenlerini, hayranlarını ve sanat tutkunlarını ağırlayacak.

Serginin bir başka özelliği de sanatçının her bir şarkısının aynı zamanda bir sanat eserine dönüştürülerek ölümsüz hale getirilmiş olması. Bal Böceği'nden, Eski Bir Fincan'a, Güle güle Oğlum'dan Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'ya kadar pek çok eseri, başka sanatçıların zihin dünyasında şekillenen haliyle gözler önüne seriliyor. Serginin sanat ürünleri kitaplaştırılarak daha fazla kişiye ulaşması amaçlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Beşiktaş Belediyesi Murat Hazinedar Barış Manço Lale Manço Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title