Haberler

Soylu: ''Türkiye'nin talihsizliğidir, ana muhalefet'' -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin son yıllardaki aldığı büyük mesafeleri demokrasi içerisinde kat ettiğini belirterek, "10 Ağustos'ta biz bu değişimi devam ettirecek miyiz, ettirmeyecek miyiz?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye'nin son yıllardaki aldığı büyük mesafeleri demokrasi içerisinde kat ettiğini belirterek, "10 Ağustos'ta biz bu değişimi devam ettirecek miyiz, ettirmeyecek miyiz? Şimdi bunun kararını vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Ağustos'ta Aydın'da gerçekleştireceği miting öncesi Aydın ziyareti kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Soylu, buradaki konuşmasında, 10 Ağustos'ta yeni bir Türkiye'nin önünün açılacağını, bugüne kadar fişlenen insanların tepkilerini sandıkta ortaya koyacağını söyledi.

"Türkiye Selçuklu ve Osmanlı'da dahil olmak üzere şu anda bulunduğumuz topraklarda halkın ilk kez kendi seçtiği Cumhurbaşkanıyla karşı karşıya kalacak" ifadesini kullanan Soylu, bu kararın milletin kararı olduğunu ve bu tarihe kolay gelinmediğini, bu kararların kolay alınmadığını belirtti.

2007 cumhurbaşkanı seçimlerini hatırlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Ahmet Necdet Sezer belki de bizim tarihimizde ilk kez kendi görev süresinden daha fazla görev yapmış bir cumhurbaşkanı olarak anılmaktadır. O dönem 360 denen bir maskaralık ortaya çıkarıldı. AK Parti'nin milletvekili sayısına, aldığı oya göre rahat bir cumhurbaşkanı seçmesi gerekirken maalesef anayasa ve hükümlere takla attırıldı. Türkiye'de 'halkın Cumhurbaşkanı olmasın' diye tam anlamıyla ideolojik davranıldı. 'Acaba Çankaya Köşkü'ne cumhurbaşkanının eşi başörtüsüyle çıkarsa Türkiye'yi irtica kaplar mı' diye bir korku yayıldı. Her türlü vesayetin bugüne kadar korunan makamı olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanlığı makamını halkın seçme iradesinin gelmemesi için elden gelen her şey ortaya konuldu. Büyük bir kavga, mücadele ve savaş verildi."

12 yılda Türkiye'nin büyük mesafeler kat ettiğine dikkati çeken Soylu, "Büyük mesafeleri Türkiye demokrasiyle aldı. Silahla, şiddetle, terörle, bir baskıyla zulümle almadı. '10 Ağustos'ta biz bu değişimi devam ettirecek miyiz ettirmeyecek miyiz?' bunun kararını vereceğiz" diye konuştu.

Halkın 10 Ağustos'ta önemli bir karar vereceğini yineleyen Soylu, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin milli gelirin 3 bin dolar düzeyinden 11 bin dolara düzeyine ulaştığını, çoğu bölünmüş yol olmak üzere binlerce kilometre yeni yol yapıldığını, üniversite sayısının 76'dan 175'e yükseldiğini söyleyerek, "Araştırma merkezleri, tekno kentler, teknoloji merkezleri gibi Türkiye'de büyük bir sıçrama gerçekleştirdik. Demokratik hak ve hürriyetlerde konuşulmayan şeylerde halının altına süpürülen meseleler, Türkiye'de bugün büyük bir değişim olarak hayatımıza yansımaktadır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin büyük bir değişimi yaşadığını belirten Soylu, fırsatları iyi gözetleyen, 237 ülkeye ihracat yapan, 222 ülkede elçiliği olan, 236 ülkede temsilciliği bulunan, durduğu yerde duramayan bir Türkiye tablosunun ortaya çıktığını kaydetti.

Ana muhalefetin bir proje ortaya koymadan, eleştiri üzerinden siyaset yaptığını bildiren Soylu, "Türkiye'nin talihsizliğidir ana muhalefettir. Biz bugün daha güçlü bir adayla rekabet etmek isterdik" dedi.

Soylu daha sonra beraberinde Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş ve partililerde esnafları ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title