Haberler

Soylu: "Kılıçdaroğlu'nun Bir Gün Önce Açıklama Yapması Bilgi Sahibi Olduğu Anlamına Gelir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dün Niğde’de meydana gelen terörist saldırıdan bir gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu konuda açıklama yapmasının, Türkiye’nin huzurunu sabote etmeye yönelik bilgi sahibi olduğu anlamına geldiğini öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, dün Niğde'de meydana gelen terörist saldırıdan bir gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bu konuda açıklama yapmasının, Türkiye'nin huzurunu sabote etmeye yönelik bilgi sahibi olduğu anlamına geldiğini öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Mersin'e geldi. Sabah erken saatlerde Suphi Öner Öğretmenevi'nde Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt ve parti yöneticileri ile kahvaltı yapan Soylu, buradan çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Dün Niğde'de meydana gelen terörist saldırı ile ilgili soru üzerine Soylu, gerek İçişleri Bakanlığı'nın gerekse güvenlik güçlerinin bu konudaki bütün detaylı araştırmaları yapmaya devam ettiklerini söyledi. Seçim öncesinde ve Türkiye'nin istikrara, huzura en çok ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle hain bir olayla karşı karşıya kalmanın ve orada güvenlik kuvvetlerinin şehit olmasının kendilerini ve milleti derinden yaraladığını ifade eden Soylu, başsağlığı dileğinde bulundu. Teröristlerin uyruklarının tespit edildiğini, bu konudaki bağlantılarının tespit edilmeye çalışıldığını aktaran Soylu, "Bu güvenlik güçlerimizin bir endişe ve durdurma üzerine çıkan bir çatışmadan kaynaklanan bir sonuç ama anlaşılıyor ki, bir hazırlık var. Yani Türkiye'nin huzuruna ve sükununa yönelik bir hazırlık var. Bir terörist eylem öncesi belki de çok daha büyük bir olayı engellemek üzere bizim kahraman güvenlik kuvvetlerimizin ortaya koymuş oldukları ve onların bir şekilde hissettiği ve peşine düştüğü bir hadise" diye konuştu.

"TEHLİKELİ BİR İLİŞKİNİN İPUÇLARI KILIÇDAROĞLU'NUN KENDİSİ TARAFINDAN ORTAYA KONULMUŞTUR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıdan bir gün önce bu konuda bir açıklama yapmasının bu tür saldırılar konusunda bilgi sahibi olduğu anlamına geldiğini öne süren Soylu, "Özellikle bir gün önce Kılıçdaroğlu'nun çıkıp bu konuda bir açıklama yapması, yani benzer benzemez ama bir açıklama yapması, bu konularla alakalı ve Türkiye'nin huzurunu, sükununu, bir şekilde seçim atmosferini sabote etmeye yönelik bir bilgi sahibi olduğu anlamına gelir. Eğer bir ana muhalefet partisi lideri bu konuda bir bilgi sahibiyse bunu paylaşması gereken güvenlik kuvvetleridir. Eğer bir ana muhalefet partisi lideri, bu konuda kendisine bir bilgi gelmişse bunu paylaşması gerekir. Çünkü orada bir can önemlidir. Bir sivil vatandaşımız, bir polisimiz, bir de jandarmamız şehit olmuştur. Şimdi eğer böyle bir kendisine malum yerlerden yani onun çok ilişkili olduğu ve sürekli olarak kendi milletvekillerini gönderdiği malum yerlerden eğer böyle bir bilgi intikal etmişse ve bunu paylaşmıyorsa bu ana muhalefet partisi lideri açısından vahim bir durumdur. Şunu söylemek kendisini kurtarmaz, Cumhuriyet Halk Partisi'ni de kurtarmaz, biz sadece kendi tahminimizi burada paylaştık gibi bir düşünceyi ortaya koymak elbette ki, bu üzerindeki sorumluluğu ve bir gün önce paylaştığı ve kamuoyunu tedirgin eden bu durumu kesinlikle ortadan kaldırmaz. Burada tehlikeli bir ilişkinin, kirli bir ilişkinin ipuçları Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi tarafından ortaya konulmuştur ve bu Türkiye açısından da tedirgin edici bir şeydir" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU ACİZ BİR DURUMDADIR VE KULLANILMAKTADIR"

"Bir muhalefet partisi liderinin yapacağı şey, önerdiği siyaset üzerinden oya talip olmaktır" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Türkiye'nin karışmasını, bir hafta önceki cenaze olaylarında olduğu gibi Türkiye'yi, seçimi sabote etmeye yönelik, kaybedeceği seçimi gördüğü için kaybedeceği seçim üzerinden Türkiye'deki insanlarımızı tedirgin etmeye yönelik bir anlayış ortaya koyması, siyaset açısından da Türkiye açısından da bizim özellikle istikrarımız açısından da kabul edilebilir değildir. Maalesef Türkiye'de ana muhalefet partisi lideri sorumluluktan uzak, gözleri kırmızıyı görmüş bir boğa gibi her tarafa saldıran ve bu saldırıyla birlikte de sonuç alabileceğini zanneden aciz bir durumdadır. Kullanılmaktadır ve Türkiye'nin ana muhalefet partisi de maalesef birilerinin maşası olma durumuna gelmiştir Kılıçdaroğlu'nun sayesinde. Ben etrafındakilerin bile bu olaylardan bilgisi olduğunu zannetmiyorum. Kulağına her üflenen lafı kamuoyuyla paylaşan, 'seçimi bir şekilde manipüle edersem, sabote edersem sonucu belki biraz daha iyi bir şekilde alabilirim' veya 'seçimi sabote edersem burada benim sonucum adına kimse beni eleştirmez' gibi bir mantıkla buna yaklaşması siyaset açısından son derece hafifliktir, insanlık açısından da son derece hafifliktir, Türkiye'nin geleceği ve bekası açısından da son derece hafifliktir."

"TWITTER'I MAHKEME KAPATTI"

Dün geceden itibaren Twitter'in kapatılmasını nasıl yorumladığı da sorulan Soylu, Twitter'i mahkemenin kapattığını kaydetti. İstanbul, Samsun dahil Türkiye'nin çeşitli mahkemelerinden, kişisel haklara tecavüzü ve insanların özel hayatına, mahremiyetine ilişkin saldırıları ilgilendiren 4 adet karar olduğunu anımsatan Soylu, Twittter, You Tube ve Google gibi sosyal medya sitelerinin faydalı tarafları olduğu gibi mahsurlu taraflarının da olduğuna dikkat çekerek, "Bunu söyleyen biz değiliz. Bunu son Davos'ta alınan sosyal medyayla ilgili karar gereğince sosyal medyada insanların itibarlarına suikastın 21. yüzyılın en temel tehlikelerinden birisi olduğu ve buna ait bir önlem alınması lazım geldiği söylenmiştir" şeklinde konuştu.

Sosyal medya ağlarının iletişim özgürlüğü ve insanların kendilerini ifade edebilmeleri açısından iyi değerlendirildiğinde kullanılabilen de bir kanal olduğunun altını çizen Soylu, ancak birçok ülkede sıkıntı yaşandığını, özellikle You Tube ve Twitter'in Türkiye'ye çifte standart uyguladıklarını dile getirdi. Twitter'e defalarca Türkiye'de bir ofis açmasını ilettiklerini kaydeden Soylu, Twitter'in buna tamamen duyarsız kaldığını da belirtti. Soylu, "Burada muhatap sorumsuzca davranan, çifte standartlı davranan ve Türkiye içerisindeki hukuka, evrensel hukuk normlarına hiçbir şekilde uymayan Twitter'dir. Bütün Türkiye'nin, bütün Twitter kullanıcılarının baskı yapması gereken, mahkeme kararlarına binaen ilgili içeriklerin bir şekilde kaldırılmasını sağlayabilecek bir yapıyı Twitter adlı şirket gerçekleştirmelidir. Sizin Türkiye'de 10-15 milyon arası kullanıcınız olacak, buradan para kazanacaksınız, buraya bir vergi vermeyeceksiniz ama onun ötesinde hem bireylerin haklarına direk saldırıda bulunanlara seyirci kalacaksınız, Türkiye'de bir istikrarsızlığı bir şekilde sağlamaya çalışacaksınız, Türkiye'de 4-5 aydır süren bir kampanyanın önemli bir tarafı olacaksınız, ondan sonra da bunu gelip özgürlüğe bağlayacaksınız. Herkesin elini vicdanına koymasını isteriz. Eğer bu özgürlükle alakalı bir meseleyse o zaman bireylerin özgürlüklerini, mahrem alanlarını hangi özgürlükle bağdaştıracağız, mahkeme kararlarını hangi özgürlükle bağdaştıracağız? Kimse bu kanunsuzluklar devam etsin diye hükümetten başka bir kanunsuzluğa alet olmasını istemesin. Çözümü basit. Twitter mahkemenin vermiş olduğu 4 tane kararı uygulayacak, o içerikleri ortadan kaldıracak ve Türkiye'de aynı şekilde devam edecek. Yapacağı odur. Hukukun dışında burada başka bir şey söz konusu değil" dedi.

Soylu, daha sonra merkez Yenişehir ilçesinde AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Gönül Dilmenli ile esnaf gezisine katıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title