Haberler

Soylu: ''İlk kez millet, devletin başına geçecek'' -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olunca, rahmetli Adnan Menderes, Özal, Erbakan cumhurbaşkanı olacaktır" dedi.

AK Parti Kars İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Soylu, partililerin bayramlarını tebrik etti.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, hedeflerinin, ümitlerinin, hayallerinin olduğunu belirterek, "Biz 237 ülkeye pasaportumuzla vizesiz giden büyük ve öncü Türkiye olacağız. Hiç merak etmeyin, endişeniz olmasın. Yarına hep beraber ümitle bakacağız. Türkiye büyük bir heyecanla 10 Ağustos'u kucaklıyor. İlk kez, Selçuklu ve Osmanlı'dan sonra ilk kez ama ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimi halkın katılımıyla, iradesiyle ve oyuyla olacak" diye konuştu.

Bunları savaşla değil demokrasiyle gerçekleştirdiklerini ifade eden Soylu, şöyle dedi:

"Bizi Menderes'in, Özal'ın, Erbakan'ın başına gelenlerle korkuttular. Bilesiniz ki, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sadece Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı olmayacaktır. Bilmenizi istiyorum, haykırıyorum, herkese söylüyorum, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Abdulhamid'in, Abdulmecid'in cumhurbaşkanlığı olacaktır. Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olunca, rahmetli Adnan Menderes, Özal, Erbakan cumhurbaşkanı olacaktır. Bu ülkede kim mazlum, mağdur, kendi hayat hakkından bir şekilde vazgeçtirilmişse özgürlüklerinden, temel hak ve hürriyetlerinden vazgeçtirilmişse bir şekilde ötekileştirilmişse, 77 milyon bir, beraber ve 77 milyon cumhurbaşkanı olacak."

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu coğrafyadan ümit duyan, hak ve adalet sesi arayan herkesin cumhurbaşkanı olacağını dile getiren Soylu, "Çok gayret göstermeliyiz, mücadele etmeliyiz ve bu tabloyu hep beraber ortaya koymalıyız. 10 Ağustos'ta yeni Türkiye'nin kapılarını açmalıyız. Biliniz ki 10 Ağustos milletle devlet muhabbetinin adıdır" ifadelerini kullandı.

Soylu, yıllarca bu memlekette millet ve devletin birbirine kırdırılmaya çalışıldığına dikkati çekerek, ilk kez milletin, devletin başına geçeceğini, milletin, devleti ele geçireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Kanuni Sultan Süleyman Necmettin Erbakan Adnan Menderes Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title