Haberler

Soylu: "Dünyanın Her Tarafına Söz Söyleyebilecek Bir Türkiye'yiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Avrasya Üniversitesi mezuniyet töreni İstiklal Marşı'nın okunması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması Öğrencilerden detay Bakan Soylu'ya plaket takdimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: "Biz dünyanın her tarafına söz söyleyebilecek, kendi medeniyetimizi anlatabilecek, pırıl pırıl genç beyinlerle birlikte dünyanın her noktasında iddiamızı ortaya koyabilecek bir Türkiye'yiz" "İnadına özgür, zengin, güçlü, dünyanın hayranlıkla ayakta alkışladığı bir Türkiye'yi sizler oluşturacaksınız" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Biz dünyanın her tarafına söz söyleyebilecek, kendi medeniyetimizi anlatabilecek, pırıl pırıl ve genç beyinlerle birlikte dünyanın her noktasında iddiamızı ortaya koyabilecek bir Türkiye'yiz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Avrasya Üniversitesi mezuniyet töreni

İstiklal Marşı'nın okunması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması

Öğrencilerden detay

Bakan Soylu'ya plaket takdimi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

"Biz dünyanın her tarafına söz söyleyebilecek, kendi medeniyetimizi anlatabilecek, pırıl pırıl genç beyinlerle birlikte dünyanın her noktasında iddiamızı ortaya koyabilecek bir Türkiye'yiz"

"İnadına özgür, zengin, güçlü, dünyanın hayranlıkla ayakta alkışladığı bir Türkiye'yi sizler oluşturacaksınız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Biz dünyanın her tarafına söz söyleyebilecek, kendi medeniyetimizi anlatabilecek, pırıl pırıl ve genç beyinlerle birlikte dünyanın her noktasında iddiamızı ortaya koyabilecek bir Türkiye'yiz." dedi.

Soylu, Avrasya Üniversitesinin, Yomra ilçesindeki jimnastik salonunda organize edilen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, "Her birinizin içerisinde zümrüt gibi bulunduğu bu tablo, canımızdan çok sevdiğimiz vatanımızın, güzel ülkemizin, güzel Türkiye'mizin geleceğinin resmidir ve geleceğinin teminatıdır. Siz cumhuriyetin, demokrasinin, medeniyetimizin ve değerlerimizin, gelecek Türkiyemizin teminatısınız. Siz özgür, büyük, güçlü ve dünyanın 10 büyük devletinden birisi olacak bu güzel cennet vatanın teminatısınız, iyi ki varsınız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri" atasözünü zaman zaman hatırlattığını belirten Soylu, eser yapmanın kolay bir iş olmadığını vurgulayarak, bu güzel tablonun oluşmasında emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Soylu, öğrencilere seslenerek, "Önemli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bugün bin 700 öğrencimiz diplomalarını alacaklar ve gelecek hayatlarına hazırlanacaklar. Bu bizim için önemlidir çünkü memleketimiz ve aileleriniz için önemlidir. Yepyeni bir hayatın başlangıcını bugünden itibaren hem heyecanınızla, hem bilgi ve birikiminizle hem de size hazırlanan yepyeni imkanlarla birlikte kucaklamaya hazırlanıyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlerin, gelecekten hiç endişe etmemeleri gerektiğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Umudunuz hiçbir şekilde azalmasın. Türkiye, eski Türkiye değil. Bugün 3 bin dolarların Türkiye'si değil, bugün 10 bin dolarların üzerine adım atmaya çalışan bir Türkiye var. Biz bugün, Karlofça ile beraber 1699'da ayakları, elleri bağlanmış bir Türkiye değiliz. Biz dünyanın her tarafına söz söyleyebilecek, kendi medeniyetimizi anlatabilecek, pırıl pırıl ve genç beyinlerle birlikte dünyanın her noktasında iddiamızı ortaya koyabilecek bir Türkiye'yiz. Mühendislerimizle, işletmecilerimizle, doktorlarımızla, hemşirelerimizle yani çalışan bütün gençlerimizle ve insanlarımızla beraber geleceğe ait umut doluyuz."

"Bugün attığımız hiçbir adım tesadüf değildir"

Soylu, öğrencilere şöyle seslendi:

"Biriniz insansız hava uçağı yapacak, birileri Avrasya Tüneli'nde mühendislik yapacak ve Türk mühendisliğinin harikalarını bütün dünya ile paylaşacak. Bugün attığımız hiçbir adım tesadüf değildir. İçimize dert olmuştur, 200-250 yıl önce o büyük devlet yani Kanuni'yi, Fatih'i, Yavuz Sultan Selim'i bu güzel şehirde barındıran Osmanlı Devleti bir taraftan Don-Volga arasına geçiş yapmak istedi, Rusya İmparatorluğu müsaade etmedi. Büyük Britanya, Süveyş'e müsaade etmedi. Bugün şükürler olsun ki biz Marmaray'ı sadece Anadolu yakası ile Avrupa yakası arasındaki insanların geçişi için kullanmıyoruz, şükürler olsun ki bütün dünyada insanımızın ne yapabileceğini gösteren ay yıldızlı bayrağı her tarafta dalgalandırıyoruz."

Gençlerden beklentilerinin büyük olduğunu dile getiren Soylu, "Nasıl Türkiye eski Türkiye değilse dünya da artık eski dünya değil. Dünya kablolarla birlikte neredeyse küçük bir köy haline geldi. Sadece Türkiye'deki gençlerle rekabete hazırlanmıyorsunuz, dünyanın her noktasındaki gençlerle beraber rekabete hazırlanıyorsunuz. Bir taraftan mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceğiz ama bir taraftan ahlakımızı, örfümüzü, adetimizi, aile sevgimizi, hak, helal ve haram kavramlarını ve bu memleketin bütün değerlerini, bugün belki de anlam ve mana boşluğunda bulunan dünyaya anlatmaya çalışacaksınız. İnadına özgür, zengin, güçlü, dünyanın hayranlıkla ayakta alkışladığı bir Türkiye'yi sizler oluşturacaksınız." dedi.

Soylu, her ildeki üniversitenin ne anlam ifade ettiğini kendisinin çok iyi bildiğini vurgulayarak, "Bugün Trabzon'da şehit aileleri ve gazilerle iftarımızı açacağız, yarın Allah nasip ederse Şırnak'ta Silopi'de iftarımızı açacağız, insanlarımızla beraber olacağız. Aklınızdan çıkarmayın 780 bin kilometrekare bizimdir, bu medeniyetindir, bu insanlığındır. Hiç kimseye bir çakıl taşını bile vermeyiz, kimse heveslenmesin." diye konuştu.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ve Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan, Bakan Soylu'ya günün anısına plaket sundu ve annesi ile çekilmiş fotoğrafını hediye etti.

Bakan Soylu'dan gaziye ziyaret

Bakan Süleyman Soylu, Mardin'in Nusaybin ilçesinde mayıs ayında meydana gelen terör olaylarında yaralanan Gazi Yüzbaşı Hüseyin Ayhan'ı evinde ziyaret etti.

Ayhan'ı Sürmene ilçesi Çamlıca Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden ve geçmiş olsun dileklerini ileten Soylu, gazi ile bir süre sohbet etti.

Soylu'ya ziyareti sırasında Valiler Kararnamesi merkez valiliğine atanan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ve diğer ilgililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Avrasya Türkiye Yomra Politika Güncel Haberler

title