Haberler

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Eleştiri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP ve MHP seçmenine şöyle seslendi: "MHP ve CHP'li kardeşlerimiz, milletin bekasını tehlikeye atan liderleriniz var. Bunlara itimat etmeyin.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, CHP ve MHP seçmenine şöyle seslendi: "MHP ve CHP'li kardeşlerimiz, milletin bekasını tehlikeye atan liderleriniz var. Bunlara itimat etmeyin."

Soylu, 17 Aralık operasyonuna değinerek "17 Aralık kansız ama milleti devreden çıkaran bir darbenin adıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti'nin belediye başkan adaylarına destek vermek için Aydın'a geldi. Soylu'nun Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş ve Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın Pekgüzel ile bir araya geldiği toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten ve belediye meclis üyesi adayları katıldı.

KANSIZ AMA MİLLETE DARBE

Türkiye'nin, egemenliğinin kayıtsız şartsız milletin olmasına en yaklaştığı dönemde olduğuna işaret eden Süleyman Soylu, şöyle konuştu: " Türkiye'nin demokrasiden uzaklaştırılmasını isteyenler, yönetilemez bir Türkiye ama kendileri tarafından idare edilebilir bir Türkiye arzu ettikleri için 17 Aralık darbesini gerçekleştirdi. Şimdi çok net anlaşılıyor ki; 17 Aralık darbesiyle Türkiye'deki kurumları felç etmek, hukuku felç etmek, demokrasiyi felç etmek ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ortaya koymuş olduğu gerekçeyle birlikte TBMM'nin bütün hükmünü ortadan kaldırmaya yönelik ağır, alçak ve demokrasi tarihimizde görülen silahsız, kansız ama milleti devreden çıkaran bir darbe adıdır 17 Aralık. Onun için 17 Aralık darbesi; Türkiye için, demokrasi için, milletin iktidarı ve ülkenin geleceği için milattır. Milletin şuurunda milattır. Yeni bir heyecan, yeminimiz ve demokrasiye sadakatimiz 17 Aralık ile yeniden keskinleşmiş ve bütünleşmiştir."

"BANKA OY DEĞİL MEVDUAT TOPLAR"

CHP'nin artık tek bir ilçe örgütü olarak çalışmadığını savunan Soylu, meşru ilçe teşkilatlarının yanı sıra bir bankanın da CHP teşkilatı gibi çalıştığını öne sürdü. Bankanın çalışanlarına ekonomik hedefler vermek yerine siyasi hedefler gösterdiğini ileri süren Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Her çalışana CHP'ye 10 oy, müdürlerinin CHP'ye 100 oy getirmesi hedefi veriliyor. Eğer CHP'ye oy vermeyeceklerse işleriyle tehdit ediyorlar. Bunun Müslümanlıkla, bunun din ve insanlıkla ne ilgisi var? Bir banka oy toplar mı, mevduat toplar, müşteri toplar. 'Sigorta' şifresi altında her türlü şeyi yapıyorlar. O bankanın genel müdürü bana 'Sen yalan söylüyorsun' desin. Onu doğduğuna pişman ederim. Yazıklar olsun. Biri çıkıp bir şey desin, bakın bakalım karşılarına nelerle çıkacağız. Ayıptır, günahtır, yazıktır. İş adamlarına, siyasetçilere ve devlet adamlarına şantaj yapacaksınız, ondan sonra yaptığınız şantajla herkesi sindireceksiniz, Türkiye'nin holdinglerini bir şekilde etrafınıza toplayıp yargı kararları üzerinden hepsini kendinize mahkumiyetini sağlayacaksınız; ondan sonra da bu ülkede dinden, imandan, hoşgörü ve diyalogdan bahsedeceksiniz. Foyanız meydana çıktı."

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan Erdoğan'ın annesiyle ilgili söylemleri ve 'diktatörlük' suçlamalarıyla ilgili sert bir dille eleştiren Soylu, şöyle konuştu: "Diktatörlükten bahsediyorsun. Git başka ülkelere diktatör nasıl olur görürsün. Her gün 2,5 milyon gazete hiç usanmadan, bıkmadan yalan ve iftiralarla bir diktatörün olduğu ülkede o insanları kandırma şansı olabilir mi? 'Baş Yalancı' olan Kılıçdaroğlu gibi bir ana muhalefet lideri olursa böyle olur. Bir gün bakarsınız İstanbul lobisinin, bir gün bakarsınız bilmem hangi elçinin kucağında. Böyle bir ana muhalefet lideri olursa, Cumhuriyetin temel ilkelerinden bi haber, samimiyetsiz bir ana muhalefet lideri olursa elbette bunlar olur."

"LİDERLERİNİZE İTİMAT ETMEYİN"

Demokrasinin başkenti olduğunu ifade ettiği Adnan Menderes'in memleketi Aydın'dan CHP ve MHP'lilere seslenen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Türkiye'nin zenginleşme, demokratikleşme ve kalkınma mücadelesini yaptığı kadar Türkiye'nin beka mücadelesini yapmaktadır. MHP ve CHP'li kardeşlerimiz; sadece koltuk uğruna Türkiye'nin bekasını tehlikeye atan liderleriniz var. Bu liderlerinize itimat etmeyin. Dün kaset ve şantajlardan bir şekilde dert yanıp, bugün kasetlerin, montajların, şantajların sözcülüğünü yapan ve Türkiye'de sabahtan akşama kadar insanımıza umutsuzluk aşılayan bu insanlara itimat etmeyin. Bunlar Türkiye'de siyasetin seviyesini düşüren insanlardır. Sözümüzün hiç esirgenecek yeri yok. 76 milyonun arasında bizim de ailelerimiz var. Kimsenin ailesine hedef alabilmek, kimsenin rahmetli annesini hedef alabilmek bizim haddimize değildir. Olamaz böyle bir şey. Ahlaksız adam. Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başında olması bir züldür. Siyaset adına, demokrasi adına züldür. Seviyesiz adam."

30 Mart seçimlerinin Türkiye'de ak ile karayı ayıracağını savunan Soylu, Türkiye'nin her yerinde milletin AK Parti'ye gösterdiği teveccühle milletin iradesi ve demokrasinin yeniden hakim olacağını sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title