Haberler

''Bu Milleti, Kumandası Başka Yerde Olan İnsanlara İdare Ettirdiler"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu milleti, kumandası başka yerde olan insanlara idare ettirdiler." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Bu milleti, kumandası başka yerde olan insanlara idare ettirdiler. Gündüz imam, gece papaz olan adamlara bu ülkeyi idare ettirdiler" dedi.

Soylu, Mersin'in Toroslar ilçesinde Ayvagediği Mahallesi'nde partisinin ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen yemekte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, yaşananlara sessiz kalanlara tepki gösterdi.

Güçlü ve kudretli bir Türkiye yaratmayı sadece Türkiye'de yaşayanlar için istemediklerini vurgulayan Soylu, "Bugün belki de en temel sorunları anlam ve mana boşluğu olan dünyayı, güçlü ve kuvvetli bir Türkiye ile kuşatmak zorundayız" diye konuştu.

Soylu, Türkiye'de özgürlükler anlamında çok şeyin değiştiğini belirterek, "Hiç bir korkumuz, hiç bir endişemiz yok. Türkiye, eski Türkiye değil. Geçti o günler. Bugün Türkiye'de demokrasi var, hak var, adalet var. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Kürtlerin de Alevilerin de dindarların da cumhuriyet tarihinde en özgür yaşadığı 12 yılı geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştiren Soylu, "Kılıçdaroğlu'ndan çıkan cumhurbaşkanı adayı da bu kadar olur. 'Babam merhum Mehmet Akif'in arkadaşı' der, İstiklal Marşı'nı bilmez. Devlet Bahçeli'ye söyleyelim de iki, üç tane evlat, iki üç tane adam göndersin de hiç olmazsa İstiklal Marşı'nı öğretiversin" dedi.

Soylu, Türkiye'de geçmişte insanların kandırıldığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Bu milleti, kumandası başka yerde olan insanlara idare ettirdiler. Gündüz imam, gece papaz olan adamlara bu ülkeyi idare ettirdiler. Hep bu ülkeyi bir vesileyle bu ülkenin insanlarını istismar etmeye çalıştılar. Şimdi de bir cumhurbaşkanı adayı çıkarmışlar. Adnan Menderes'in mezarına gidiyor, diyor ki 'Allah rahmet eylesin', sahte gözyaşı döküyor. Üç adım atıyor, Adnan Menderes'in celladı olan İsmet İnönü'nün önemli ve güvenilir bir devlet adamı olduğunu söylüyor. Yetmiyor, kıymetli Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Bu Erdoğan'ı kim öldürecek' diye neredeyse azmettirmeye yönelik başlık atan Türk Solu dergisini eline alıyor. Bir taraftan bütün bunları yaparken, diğer taraftan da Türkiye'ye akıl veriyor. Filistin ile İsrail arasında biz ne yapmalıymışız, tarafsız kalmalıymışız. Şimdi 5 gün sonra ne oldu? Baktı ki İsrail, Filistinli çocukları katlediyor, hemen Twitter'e sarıldı, hemen Facebook'a sarıldı, hemen sosyal medyaya sarıldı. 'Ben öyle söylemek istemedim', çevir kazı yanmasın. Hey be babam, sen 5 gün sonrasını göremiyorsun, 2023'ü, 2053'ü, 2071'i nasıl göreceksin?"

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

NİZAM HOCA:

VAY zavallı soylucuk VAY.. Daha düne kadar tayibe neler diyordun şimdi kul oldun, neden acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title