Haberler

Soylu: " Bizim Anlayışımız, Bu Vatan Uğruna Şehadeti Nasip Bilen Bir Anlayıştır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eksi 30 derece soğukta kahramanlarımız, evlatlarımız, bu haı·nlerı·n bütün ı·nlerı·ne gı·rmekte, operasyon üstüne operasyon gerçekleştirmektedir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eksi 30 derece soğukta kahramanlarımız, evlatlarımız, bu haı·nlerı·n bütün ı·nlerı·ne gı·rmekte, operasyon üstüne operasyon gerçekleştirmektedir. Son 6 ayda 153 önemli olay engellenmiş, 4 canlı bomba eylemcisi ve eylem hazırlığındaki 21 şüpheli yakalanmış, 22 bombalı araç ele geçirilmiştir. PKK'nın üs ve yönetı·m merkezı· halı·ne gelen Diyarbakır Lı·ce, Mardin Ömeryan, Amanoslar bölgesinde başlattığımız operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bı·n 738 operasyon gerçekleştirilmiştir. Terörı·stlerı·n hareket alanını daraltmak amacıyla, karma timlerimizle beraber yol kontrollerı·mı·z devam etmektedir. Sadece 2017'de 7 milyon 720 bı·n 330 araç sorgulanmış, bunlardan 92 bı·n 519'una ı·şlem yapılmıştır." dedi.

Soylu, Karaman Polis Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet töreninde, bu meslekte vatan sevgisi, mazluma, zulme uğrayana el uzatma, merhamet, adalet, kötüyle mücadele olduğunu belirtti.

Bu meslekte bir de "nasip" yani şehadet olduğunu aktaran Soylu, "Bizim inancımız böyledir. Bizim anlayışımız, bu vatan uğruna şehadeti nasip bilen bir anlayıştır. Ben bu vesileyle bu salonlardan geçmiş, şerefli üniformayı gı·ymı·s¸ ve kendı·lerı·ne s¸ehadet nasip olmuş, gazı·lı·k nası·p olmus¸ kardes¸lerı·mı·zı· de rahmetle ve s¸u¨kranla anmak ı·sterı·m. Allah onlardan ganı· ganı· razı olsun. Allah onlara rahmetı·yle ve bereketı·yle muamele eylesı·n ve Allah bı·zlerı· onların s¸efaatlerı·ne naı·l eylesı·n." diye konuştu.

İnsanlık ve medenı·yet gelı·s¸tı·kc¸e suc¸un, suc¸lunun da azalacagˆı bı·r du¨nya hayal edildiğini ancak o¨yle olmadığını aktaran Soylu, 21.yu¨zyılın, o bu¨yu¨k teknolojı·k gelı·s¸menı·n yanı sıra maalesef tero¨r ve s¸ı·ddetı·n de arttıgˆı; her tu¨rlu¨ suc¸un gelı·s¸me go¨sterdı·gˆı·; suc¸un c¸es¸ı·tlendı·gˆı·, s¸ekı·l degˆı·s¸tı·rdı·gˆı· ve du¨nyaya daha bu¨yu¨k dramlar yas¸attıgˆı bı·r yu¨zyıl olarak bas¸ladığını bildirdi.

"En hassas güvenlik alarmı vicdandır"

Bakan Soylu, eskiden uyus¸turucunun bı·r veya ı·kı· c¸es¸ı·t olduğunu, sadece Hı·nt kenevı·rı· veya has¸has¸ ekı·len yerlerı·n takı·p edildiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Oysa s¸ı·mdı· sentetı·k uyus¸turucular c¸ıktı. Alelade laboratuarlarda ı·mal edı·len, daha o¨ldu¨ru¨cu¨, daha zehı·rleyı·cı· kı·myasal uyus¸turucular c¸ıktı. Artık bunları da takı·p etmek zorundayız. Daha o¨nce olmayan dolandırıcılık yo¨ntemlerı· c¸ıktı. Daha o¨nce olmayan, sı·ber suc¸lar gı·bı· suc¸lar ortaya c¸ıktı. Suc¸ çeşidi artıyor, suc¸lu artıyor, ancak ne garı·ptı·r kı· aynı gelişme sayesinde suc¸la mu¨cadelede kullanılan teknolojı·k imkanlar da artıyor. Gu¨venlı·k sı·stemlerı·, kameralar ve dı·gˆer yenı· krı·mı·nal yo¨ntemler, suc¸luların tespı·tı·nde bu¨tu¨n du¨nyada gu¨venlı·k gu¨c¸lerı·ne avantaj sagˆlıyor. Netı·ce ı·tı·barıyla suc¸ ve suc¸la mu¨cadele, ı·yı· ve ko¨tu¨nu¨n mücadelesi hı·c¸ bı·tmı·yor, sadece s¸ekı·l değiştiriyor. Ancak s¸eklı· ne olursa olsun bu ı·s¸ı·n asıl o¨znesı· her zaman oldugˆu gı·bı· ı·nsandır. Magˆdur olan ı·nsandır; suc¸lu da bı·r ı·nsandır; onu yakalayıp adalete teslim ederek cezalandırılmasını sagˆlayan, onu engellemek durumunda olan da yı·ne bı·r ı·nsandır. Öyleyse bu¨tu¨n c¸alıs¸malarımızda ı·nsanı merkeze alan, onu anlamaya c¸alıs¸an; ahlakı, vicdanı geliştirmeyi o¨nceleyen, vicdanlara hı·tab eden bı·r anlayıs¸ı ortaya koymak zorundayız. En hassas gu¨venlı·k alarmı, vı·cdandır. En gu¨c¸lu¨ sı·lah, vı·cdandır. En sagˆlam kelepc¸e vı·cdandır. En uyanık bekc¸ı·, yı·ne vı·cdandır. Egˆer ı·nsanların vı·cdanlarına hı·tap edersek; ı·nsanların manevi degˆerlerı·nı·, ı·nsanı· degˆerlerı·nı· kuvvetlendı·rebı·lı·rsek, ı·nanıyorum kı· polı·slı·k meslegˆı·ne bugu¨n oldugˆundan c¸ok daha az ı·s¸ du¨s¸ecektı·r."

Tu¨rkı·ye, güzellikleri c¸ok, bereketı· c¸ok ama sorumlulukları agˆır topraklar u¨zerı·nde kurulmus¸ bı·r u¨lke olduğuna işaret eden Soylu, Türkiye'nin hem jeopolı·tı·k, hem de krı·mı·nal ac¸ıdan c¸ok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin kı·lı·t bı·r noktada durduğunu anlatan Soylu, bu konumun hedı·ye ettı·gˆı· tero¨r, go¨c¸ ve uyus¸turucu tı·caretı· gı·bı· u¨c¸ o¨nemlı· meseleler olduğunu, bunların da Tu¨rk polı·s tes¸kı·latının aslında en önemli go¨rev alanlarını tes¸kı·l ettiğini belirtti.

"Türkiye tero¨ru¨ bı·tı·rmeye en yakın noktadadır"

"Çok önemli stratejı·k akıllar tarafından sevk ve idare edildiği as¸ı·kar olan tero¨r o¨rgu¨tlerı· eliyle yu¨ru¨tu¨len vekalet savas¸ları, bugu¨n maalesef Ortadogˆu'yu adeta kan go¨lu¨ne çevirmiştir" diyen Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dogˆrudan sınır koms¸usu oldugˆumuz ı·c¸ı·n elbette kı· bu durum bı·zlerı· de etkı·lemektedı·r. Özellı·kle dıs¸arıda DEAŞ ve YPG'nı·n, ı·c¸erı·de PKK, KCK ve FETÖ'nün u¨lkemı·ze yo¨nelı·k faalı·yetlerı·, bı·zlerı· cı·ddı· bı·r sorumlulukla kars¸ı kars¸ıya bırakmıs¸tır. "Allah'a s¸u¨ku¨rler olsun kı·, tero¨rle mu¨cadelede karşımızdaki cephe ne kadar güçlendiyse, u¨lkemı·zı·n bu mu¨cadeledekı· azmı· ve kararlılıgˆı da o kadar artmıs¸tır. Ac¸ıkc¸a ı·fade edebı·lı·rı·m kı·; Tu¨rkı·ye tero¨rle mu¨cadelede bugu¨ne kadarki en gu¨c¸lu¨ oldugˆu do¨nemı· yas¸amaktadır ve tero¨ru¨ bı·tı·rmeye en yakın noktadadır. Eksi 30 derece soğukta kahramanlarımız, evlatlarımız, bu haı·nlerı·n bütün ı·nlerı·ne gı·rmekte, operasyon üstüne operasyon gerçekleştirmektedir. Son 6 ayda 153 önemli olay engellenmiş, 4 canlı bomba eylemcisi ve eylem hazırlığındaki 21 şüpheli yakalanmış, 22 bombalı araç ele geçirilmiştir. PKK'nın üs ve yönetı·m merkezı· halı·ne gelen Diyarbakır Lı·ce, Mardin Ömeryan, Amanoslar bölgesinde başlattığımız operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bı·n 738 operasyon gerçekleştirilmiştir. Terörı·stlerı·n hareket alanını daraltmak amacıyla, karma timlerimizle beraber yol kontrollerı·mı·z devam etmektedir. Sadece 2017'de 7 milyon 720 bı·n 330 araç sorgulanmış, bunlardan 92 bı·n 519'una ı·şlem yapılmıştır."

Soylu, personel sayısını da sürekli güncelleştirmeye ve sayıca artırmaya o¨zen go¨sterdiklerini belirterek, "Bugu¨n mezun olan genc¸lerı·mı·zı·n hemen akabinde 10 bı·n yenı· polı·s memuru alımı ı·c¸ı·n ı·lan as¸amasına gelmiş bulunuyoruz. Ayrıca 10 bı·n o¨zel harekat alımı sürecimiz de devam etmektedir, s¸u an mu¨lakatlar gerc¸ekles¸tı·rı·lmektedı·r" ifadesini kulandı.

Bakan Soylu, tero¨rle tek noktadan degˆı·l, bu¨tu¨n unsurlarıyla mu¨cadele ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hem tero¨rle, hem tero¨rı·zmle, yanı· tero¨ru¨ besleyen, onu olus¸turan unsurlarla da mu¨cadele halindeyiz. Örgu¨tu¨n şehir yapılanmaları neredeyse tamamen çökertilmiş durumdadır. Ele geçirdikleri ve bı·r u¨s gı·bı· kullandıkları beledı·yelere görevlendirmeler yaparak bu beledı·yelerı· yenı·den hizmet u¨retı·r hale getirdik. Öte yandan sı·vı·l toplum kurulus¸u go¨ru¨ntu¨su¨ altında o¨rgu¨te para, eleman lojistik destek sağlayan bir takım derneklere yönelik eleman, lojı·stı·k destek sagˆlayan bı·r takım derneklere yo¨nelı·k tedbı·rlerı·mı·z devam etmektedı·r. Ayrıca, hu¨ku¨metı·mı·zı·n ac¸ıkladıgˆı cazı·be merkezlerı· programlarıyla bo¨lgedekı· ekonomı·k kalkınmayı tes¸vı·k edecek adımları ortaya koyuyoruz. Bo¨ylece genc¸lerı·mı·z ı·s¸le, ı·stı·hdamla bulus¸turarak bu haı·n o¨rgu¨tlerı·n tuzagˆına du¨s¸memelerı·nı· temı·n etmeye c¸alıs¸ıyoruz. Ac¸ıkc¸a ı·fade etmek ı·sterı·m kı·; Tu¨rkı·ye'nı·n kardes¸lı·gˆı·ne, bı·rlı·gˆı·ne kars¸ı atılmıs¸ bu nı·fak tohumunu, bu¨tu¨n unsurlarıyla beraber ı·ns¸allah bu topraklardan so¨ku¨p atmaya kararlıyız ve bı·z bunu bas¸aracagˆız."

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Diyarbakır Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title