Haberler

Soylu:''10 Ağustos büyük Türkiye için önem ifade edecek'' -

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "10 Ağustos büyük Türkiye, öncü Türkiye için büyük önem ifade etmektedir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "10 Ağustos büyük Türkiye, öncü Türkiye için büyük önem ifade etmektedir. Refah toplumu için büyük önem ifade etmektedir. Bütün bunların yanı sıra toplumsal ve siyasal normalleşmeyi sağlayabilmek için önem ifade etmektedir" dedi.

Soylu, AK Parti Yalova İl Başkanlığınca düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun yapılacağı 10 Ağustos tarihinin önemli bir gün olacağını söyledi. Bu topraklar üzerinde halkın ilk kez Cumhurbaşkanını seçeceğini belirten, Soylu, şöyle konuştu:

"Bizim tarihimizin siyasi tarihimizin, devlet tarihimizin en önemli adımı var. Selçuklu ve Osmanlı dahil olmak üzere bu coğrafyada halk doğrudan ilk cumhurbaşkanı seçmedi. İlk kez seçecek. Cumhuriyet tarihimiz de dahil olmak üzere. Bize birtakım bir şeyler söylemeye çalışıyorlar. Uzlaşmadan bahsediyorlar. Biz onların uzlaştıkları devlet başkanlarını hep birlikte gördük. Uzlaşma sandıkta olur. Demokrasinin en büyük uzlaşması sandıktır, reydir, oydur. Onlar hala akılları itibarıyla eski Türkiye'de kaldıkları için insanları ürküterek, korkutarak, o vasi sistemin, vesayet sistemini zorlayarak uzlaştıkları bir yapıyı hayal ediyorlar ve onu Türkiye'ye tekrar ikame etmeye, tekrar cari etmeye ve tekrar Türkiye'ye büyük milletimize kabul ettirmeye çalışıyorlar. Biz onların uzlaştıkları cumhurbaşkanlarını biliyoruz. Kenan Evren, Ahmet Necdet Sezer onların uzlaştıkları cumhurbaşkanlarından bir tanesiydi ve maalesef Türkiye o dönemlerde belki daha büyük adımlar atması lazım gerekirken özellikle Kenan Evren'in cumhurbaşkanlığında soğuk savaş dönemi sonlarına hazırlanamayan, ona iyi bir hazırlık yapamayan, yeni dönemi kucaklayamayan bir Türkiye'yle, Ahmet Necdet Sezer döneminde de 21'inci asrın başında elde ettiği büyük anlayışı yine maalesef diyerek sözlerime devam etmek istiyorum ki, AK Parti'nin büyük ve hızlı değişimini engellemeye çalışan, milleti tanımayan, Türkiye'yi tanımayan, ekonomiyi bilmeyen, siyaseti bilmeyen, dış dünyayı bilmeyen, Türkiye'nin temel değerlerini ve temel dinamiklerini anlamayan bir cumhurbaşkanı profili ortaya konuldu."

10 Ağustos'un yeni Türkiye için büyük önem ifade ettiğine dikkati çeken Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 Ağustos büyük Türkiye, öncü Türkiye için büyük önem ifade etmektedir. Refah toplumu için büyük önem ifade etmektedir. Bütün bunların yanı sıra toplumsal ve siyasal normalleşmeyi sağlayabilmek için önem ifade etmektedir. Ve yıllardan beri 'Türkiye'yi siz idare edemezsiniz ancak biz idare edebiliriz' diyenlere karşı, 'hayır bu ülkeyi bu ülkenin milleti idare edecektir, bu ülkenin efendisi bu ülkenin milleti olacaktır. Bu ülkenin efendisi birtakım seçkinler, uluslararası lobilerle uluslararası birtakım mahfillerle işbirliği içerisinde olup Türkiye'yi idare etmeye çalışanlar olmayacaktır' diyen ve 'biz bunu sandıktan çıkaracağız' diyen milletin iradesinin tesis edeceği ve devletin tepesine milletin oturacağı yeni bir Türkiye dönemi açılıyor. Bu önemlidir Türkiye için. Uzun zamandır bu millet bunu bekliyor."

Her kesimden herkesin AK Parti hükümeti döneminde yapılan icraatları takdirle karşıladığını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"12 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini muhalif-münafık, AK Parti'yi kabul eden-etmeyen, Tayyip Erdoğan'a önem veren-eleştiren herkes ama herkes bilmektedir. Bakın, OECD Dünya Bankası. Herhalde onlar da AK Partili değildir, onlar da AK Parti'nin üyesi değillerdir. OECD, 2060 simülasyonunu yaparken, 2045 simülasyonunu yaparken Türkiye'nin kişi başına gelir seviyesinin 45 bin 46 binlik rakamlara ulaşacağının, tam ötesinde başka bir süreç daha var. O süreç şudur; Türkiye dünyanın gelir açısından kişi başına gelir açısında ilk 6-7 ülkesinden birisi olacağını ortaya koyuyor. Gelişmiş ülkelerle makasımızı kapatıyoruz."

- "Yeniçeri isyanında olduğu gibi devleti ele geçirmeye çalışanlara karşı..."

Bu coğrafyada her zaman devleti ele geçirmeye çalışanların olduğunu ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"1826 yılında bu topraklarda 2. Mahmut döneminde yeniçeri isyanı başladı, devleti ele geçirmeye çalıştılar. Devlet yeniçeriye güvenmişti. Devlet yeniçeriye itibar etmişti ama 2. Mahmut büyük bir irade ortaya koyarak yeniçeriyi tasfiye etti. Bir vesayete müsaade etmedi. Biz 17 Aralık ve 25 Aralık'ta ve Gezi olaylarında nelerle karşılaştığımızı biliyoruz. İtibar edilen itimat edilen insanların aynen Osmanlı Devleti tarihindeki Vaka-i Hayriye olarak, hayırlı vaka olarak, hayırlı olay olarak addedilir bu olay. Türkiye'de aynı şekilde paralel yapılanma, Türkiye'nin son büyük hamlesini engellemeye çalıştı. Kendi adlarına değil birilerinin adına taşeronluk yaparak bunu yapmaya çalıştılar. Bugün bu devlet ve büyük millet, yüzde 45 buçuğu veren bu millet, senin iki sürecini sonuna kadar destekliyorum diyen bu millet, birincisi çözüm süreci, birlik, beraberlik ve kardeşlik diğeri ise paralel yapılanmayla mücadeleyi sonuna kadar destekliyorum diyen büyük millet, AK Parti'nin de kıymetli Başbakanımızın da Sayın Cumhurbaşkanı adayımızın da hepimizin omuzlarında büyük bir sorumluluk yüklemiştir. İşte bugün devlet, kendisine karşı ayağa kalkanlara, baş kaldıranlara aynen 1826'da o yeniçeri isyanında olduğu gibi devleti ele geçirmeye çalışanlara karşı yeni bir tasfiye sürecini başlatmıştır. Bu hayırlı bir vakadır, hayırlı bir olaydır. Kimse bu bin yıllık devletin, milletin aziz geleneklerinin ve değerlerinin üzerinde yeni bir vesayet sistemi inşa edemez. Buna millet müsaade etmez, etmedi yıllarca."

Daha sonra, toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantının ardından Soylu, esnaflara ziyarette bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Süleyman Soylu Ak Parti Türkiye Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title