Haberler

Soykırım Karşıtı Yahudiler" Grubunun Kurucusu Golan Açıklaması

"İsraillilerin Filistinlilerin yaşadığı dram karşısında gözleri kör olmuş, dahası bunları kutlayanlar var. Buradan hareketle Gazze'nin acılarını İsrail halkına duyurmak istiyoruz" Grup üyelerinden Kudüs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elhanan: "Irkçılık, İsrail de daima görülen bir olgu ancak yönetim tarafından beslenmeseydi halk çapında ortaya çıkması mümkün olmazdı.

"Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubunun kurucusu Neta Golan, Gazze halkının acılarını İsrail halkına duyurmayı istediklerini söyledi.

"(İsrail saldırılarının) savaş değil katliam olduğunu" savunan "Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubu, düzenledikleri eylemlerle, Filistin sorununa adil çözüm bulunmasının yolunun, İsrail'e yaptırımdan geçtiğine dikkati çekiyor.

Tel Aviv'de yetişen ve Batı Şeria'da ikamet eden "Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubunun kurucusu Golan, "Yahudi Soykırımı (Holokost) Anma Müzesi" önünde düzenledikleri eylemin ardından AA'ya konuştu.

Golan, İsrail'in eylemlerini ve kullandığı propoganda yöntemlerini Naziler'in yöntemlerine benzeterek, "İsraillilerin Filistinlilerin yaşadığı dram karşısında gözleri kör olmuş, dahası bunları kutlayanlar var. Buradan hareketle Gazze'nin acılarını İsrail halkına duyurmak istiyoruz" dedi.

İsrail halkına, saldırılarda "yaralanan, ölen, sakat kalan kömürleşen" çocukların gerçek fotoğraflarını tam anlamıyla ulaştırmalarının mümkün olmadığını belirten Golan, "Gazze halkı her ne kadar bu acılarla yaşamaya güç yetirse de bu fotoğraflar çok korkunç. Gazetelerde yayımlanması imkansız. Dolayısıyla İsrail halkına bunları, katliamları simgeleyen kana boyanmış oyuncak bebeklerle katliamın sorumluların kapısının önünden duyuruyoruz.  Zira bu kurumlar da Filistinlililere karşı yapılan soykırımdan sorumludur" diye konuştu.

Daha önce de İsrail meclisi Knesset, İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi ve Savunma Bakanlığı önünde benzer eylemler yaptıklarını hatırlatan Golan, "Siyonistlerin, 'vatansız bir halk, halksız bir vatan'a ulaşması için insanlardan kurtulması gerekiyordu. İsrail, soykırım yaparak Filistin halkını yok etmek suretiyle Yahudi çoğunluğu oluşturmaya çalışıyor. Biz de bunlara ışık tutuyor, uluslararası dayanışma sağlamaya, İsrail'in Gazze saldırılarını engellemeye çalışıyoruz. Yahudilerin 'bu bir soykırımdır' itirafını herkes duymalı" diye konuştu.

- "Yaşanan bir savaş değil, katliam"

Grup üyelerinden Kudüs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurit Peled Elhanan da "Irkçılık, İsrail de daima görülen bir olgu ancak yönetim tarafından beslenmeseydi halk çapında ortaya çıkması mümkün olmazdı. Bugün şahit olduğumuz en korkunç ırkçılık şekli, İsrail hükümetinin, bakanların, milletvekillerinin yaptığıdır. Hepsi kamuoyunu ırkçılığa teşvik etmektedir" dedi.

İsrailli çocuklara okullarda "dehşet bir ırkçılık eğitiminin" verildiğini savunan ve "İsrail Okul Kitaplarında Filistin: Eğitim ve Öğretimde İdeoloji ve Propoganda" adlı kitabın da yazarı olan Elhenan, İsrail devletinin amacının, "Gazze ve Batı Şeria'dan Filistinlileri temizlemek" olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Yaşanan bir savaş değil, katliam. Biz inanılmaz yolsuzluğun yaşandığı despot bir ülkede, katil ve mafya bir yönetime boyun eğiyoruz. İsrail siyasetine destek vermeyen kesim de korktuğu için katliamı itiraf etmeye, konuşmaya cesaret edemiyor. "

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "soykırım" olarak niteleyen "Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubu üyesi İsrailliler, dün, Gazzeli çocukların öldürülmesini, Yahudi Soykırımını (Holokost) Anma Müzesi (Yad Vaşem)  önünde, Gazze yazılı kan rengine boyanmış oyuncak bebekleri ateşe vererek protesto etmişti. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Kudüs Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title