Haberler

Soyguncular, Otomobilin Renginden Yakalandı

Konya'da silahlı ve yüzleri maskeli halde markete girip, kasada görevli genç kızı tehdit edip döven, sonra kasadaki parayı alıp kaçan 3 şüpheliden 2'si, plakasını kapatıp kaçtıkları otomobilin renginden yakalandı. Polis, diğer şüphelinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor. Soygun  işyerinin güvenlik kamerası ile kaydedildi.

Olay, geçen 9 Ekim Perşembe günü saat 22.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Hamzaoğlu Mahallesi Fetih Caddesi'nde bulunan bir markette meydana geldi. Elleri silahlı ve yüzleri kar maskeli 2 kişi, markete girip babasına ait işyerinin kasasında görev yapan 17 yaşındaki Z.K. ve yanındaki arkadaşı H.C.'yi silah tehdit edip, kasadaki paraları vermesini istedi. Genç kızın tepki göstermesi üzerine, bir süre genç kız ve soyguncular arasında arbede çıktı. Saldırganlardan biri kasadaki yaklaşık 2 bin lirayı alıp cebine koydu. İki şüpheli daha sonra işyerinden hızla çıkarak kapıda bekleyen ve içinde 1 kişi daha olduğu belirtilen plakaları bezle örtülü kırmızı renkli otomobile binerek hızla uzaklaştı.

Soygun anları işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. İşyeri çalışanları durumu hemen polise bildirdi. Olayın ardından sinir krizi geçiren Z.K. için olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı.

Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamera kayıtlarında yaptığı inceleme ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda kırmızı renkli olduğu belirtilen otomobilin, sedef renkli olarak tanımlanan gece ışıkta renk değiştiren koyu mavi renkli bir otomobil olduğunu saptadı. Bunun üzerine çalışmasını yoğunlaştıran polis, kentte aynı marka, model ve sedef renkli 400 aracın bulunduğunu belirledi. Bu araçların sahipleri hakkında araştırma yapan polis, araç sahiplerinden 22 yaşındaki Recep N.'nin hırsızlıktan sabıkası olduğunu tespit etti. Recep N.'nin eşkalini, kamera kayıtlarıyla karşılaştıran polis, şüphelilerden birinin Recep N. olduğunu saptadı. Ardından polis, 10 Ekim günü, Recep N.'yi yakalamak için oturduğu Kurtuluş Mahallesi'ne gitti. Sokakta polisi gören Recep N., kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamaca ardından gözaltına alınan Recep N., suçunu itiraf edip, olay sırasında kullandıkları maskeleri attıkları çöp konteynerini gösterdi.

SİLAHLARIN KURU SIKI TABANCA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Recep N.'nin sorgusunda olaya 26 yaşındaki Erkan U.'nun da karıştığı belirlendi ve bu kişi de Ladik Mahallesi'nde saklandığı evde gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada olayda kullandıkları 2  kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin, yakalanmamak için sedef renkli otomobil kullanmayı tercih ettikleri ifade edildi. Kasadan 650 lira para aldıklarını öne süren şüphelilerin, ifadelerinde parayla uyuşturucu madde aldıklarını söyledikleri öne sürüldü.

Recep N. ve Erkan U., yapılan sorgulama ardından adliyeye sevk edildi. Polis, diğer şüpheli 25 yaşındaki Ali G.'nin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor. Şüphelilerden 3'ünün de hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından sabıka kaydı bulunduğu belirtildi. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karatay Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title