Haberler

SOYAŞAD Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

SOYAŞAD'ın yapılan genel kurul toplantısında dernek başkanlığına, Gazeteci-Yazar Durali Doğan güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Sorgun Yazarlar Şairler Aşıklar Kültür ve Araştırma Derneği'nin (SOYAŞAD) genel kurul toplantısı yapıldı. Sazlı sözlü yapılan genel kurul toplantısında dernek başkanlığını Gazeteci-Yazar Durali Doğan güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Sorgun Belediye Terminali ikinci katında bulunan dernek binasında yapılan genel kurulda konuşan Dernek Başkan Durali Doğan çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi. Derneğin 2003 yılında kurulduğunu hatırlatan Doğan, "Birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizi, ilçe ve il dışında başarıyla temsil ettik. İlçemizde seviyeli ve muhtevalı programlara imza attık. Her yıl Sorgun'da birçok aşığı, şairi, ozanı buluşturduk. Sorgun Aşıklar Bayramı'nı geleneksel hale getirerek geçen yıl altıncısını düzenlediğimiz bu geleneği Allah izin verirse bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi.

Genel kurulda divan başkanlığını

Gazeteci - Yazar YOŞAYDER Başkanı Ahmet Sargın katip üyeliklerini ise Şair Ekrem Gürer ve M. Ali İlbaş yaptı. Divan Başkanı Ahmet Sargın SOYAŞAD'ın Yozgat kültürünün, şair, aşık- ozanlarının tanıtılması hususunda önemli çalışmalar yaptığını, bu derneğin yaşatılması için her türlü desteği vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde SOYAŞAD yönetim kurulu asil üyeliklerine Durali Doğan, Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak ve Rıza Kaygısuz, denetim kuruluna ise; Hüseyin Gök, Mustafa Köksal ve Ekrem Gürer seçildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Sargın Durali Doğan Sorgun Sazlı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title