Haberler

Sosyete Pazarında Zabıta ile Esnaf Arasında Arbede

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi’nde halk arasında "Sosyete Pazarı" olarak bilinen cumartesi pazarında yeri olmadığı iddia edilen pazarcı esnafı ve zabıta arasında arbede yaşandı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi'nde halk arasında "Sosyete Pazarı" olarak bilinen cumartesi pazarında yeri olmadığı iddia edilen pazarcı esnafı ve zabıta arasında arbede yaşandı. Zabıtanın tezgahlarını kaldırmasına direnen pazarcılar, kıyafetleri ateşe verdi.

Muratpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, pazarda kayıtlı 365 pazarcının haricinde işgalci konumunda bulunan 78 pazarcıyı tahliye kararını geçen hafta pazarcılara bildirdi. Zabıta ekipleri bugün ise tahliye işlemini gerçekleştirmek için pazarın kurulduğu Şirinyalı Mahallesi 1530. Sokak'a geldi. Yaşanması muhtemel gerginliğe karşı Çevik Kuvvet ekipleri de hazır bekledi. Zabıta ekiplerini karşısında gören pazarcı esnafı, tezgahlarını kaldırmamak için direndi. Esnaflar bazı giyim eşyalarını havaya atarken, bazılarını ise yaktı. Tezgahları kaldırmak isteyen zabıta ile esnaf arasında arbede yaşandı. Gerginlik bir pazarcının araya girmesiyle sona erdi. Bir süre sonra zabıta tezgah demirlerini kaldırmak isteyince bu kez de demir gerginliği yaşandı. Yaşanan arbedede diyabet hastası bir kişi rahatsızlandı. Esnafın direnişi üzerine zabıta taşınma kararı bulunan diğer tezgahlara yöneldi. Kaldırılacak bir tezgahta bulunan 12 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi İremcan Köni, pazarda doğup büyüdüğünü belirterek, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Pazar içine ilerlemeye devam eden ekipler, yine pazarcıların direnişi ile karşılaştı.

Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Pazar Amiri Mustafa Muzaç, belediyenin aldığı kararı uyguladıklarını, kimseyi mağdur etme gibi bir amaçlarının olmadığını söyledi. Muzaç, "Mecliste 365 kişinin haricindeki pazarcıları kaldıracağız. Komisyon kararıyla işgalci konumunda görünüyorsunuz. Kargaşaya gerek yok. Yakmaya yıkmaya gerek yok" dedi.

Antalya Pazarcılar Odası Başkan Yardımcısı Muzaffer Şakar ise, "Burada 700 esnaf ekmek yemektedir. Daha önceki dönemde Süleyman Evcilmen döneminde çizilen bir sokaktır. Burada hak sahibi edilmiş kişiler var. Burada 17 insan cımbızlanarak, adeta işgalci görünüyorsun denilerek komisyon karar almış ve ruhsatları iptal edilmiştir. Belediyeyle görüştük, 'Durum değerlendirilmesi yapalım' dediler. Ancak bu daha görüşülmeden kaldırılması için girişimde bulundular" diye konuştu.

Zabıta ekipleri ve pazarcıların bekleyişi devam ediyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muratpaşa Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title