Haberler

    Sosyalist Parti'de Montebourg İsmi Öne Çıkıyor

    Fransa'da François Hollande sonrası cumhurbaşkanını belirleyecek seçim öncesinde bu kez sol adaylar yarıştı.

    Fransa'da François Hollande sonrası cumhurbaşkanını belirleyecek seçim öncesinde bu kez sol adaylar yarıştı. Sosyalist Parti adaylığı için ön seçime katılacak olan 7 aday ilk kez hep birlikte televizyon ekranlarında kozlarını paylaştı. Sosyalist liderleri birarada halkın önüne getirecek olan 4 oturumdan ilkini yaklaşık 3 milyon 800 bin kişi izledi. Bu rakam merkez sağ adaylar için 5.6 milyona yakın olmuştu.

    Açık oturum sırasında ve hemen sonrasında yapılan kamuoyu yoklamaları 2 ismi öne çıkarıyor: Başbakan Manuel Valls ve eski Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, Ancak sosyalist adayları endişelendiren en önemli nokta ise yaşanan sert iktidar yıpranması. Genel seçmene dönük anketlerde en önde görünen sosyalist aday dahi halen 5. durumda kalıyor.

    Fransa'da iki turlu yapılacak olan başkanlık seçimi öncesinde en büyük oy oranı ırkçı aday Marine Le Pen'e ait görünüyor. Le Pen'i eski merkez sağ Başbakan François Fillon izliyor ancak Fillon da seçim döneminde daha önce görülmediği kadar aşırı sağ seçmene hitap eden söylemiyle dikkat çekiyor. Bu iki adayın ardında eski Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron ve bir diğer sol aday Jean Luc Mélenchon bulunuyor. Daha önce Sosyalist Parti hükümetinde ekonomi bakanlığı görevinde bulunan Emmanuel Macron ise seçime bağımsız aday olarak katılıyor ve merkez seçmenden oy istiyor.

    Sosyalist Partililer ön seçim ilk turu için 22 Ocak'ta oy kullanacak.

    Fransa'da cumhurbaşkanı seçimi ilk turu ise 23 Nisan'da yapılıyor. Adayların tümü beklendiği gibi yüzde 50 oy oranının altında kalırsa Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı en çok oy olan iki adayın katılacağı 7 Mayıs'taki 2. turla belli olacak.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 13 januari 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    François Hollande Manuel Valls Fransa Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title