Haberler

Levent Üzümcü Konuşmasıyla Sosyal Medyada Dikkat Çekti

Güncelleme:

CHP'nin ev sahipliğinde Hilton Otel'e düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'na Gezi olaylarındaki tavrıyla dikkat çeken oyuncu Levent Üzümcü'nün konuşması damgasını vurdu.

"BABANIN ADINI SORARLARSA SAKIN SÖYLEME"

Üzümcü, konuşmasına "Mahallede oyun oynarken yanıma babam geldi ve bana dedi ki, 'Babanın adını soran olursa, sakın söyleme" diye başladı ve sözlerine böyle devam etti:

"Nerede oturduğunu soran olursa, sakın söyleme. 80 darbesi Türk solunun üzerinden bir silindir gibi geçti.

"HALK MUHBİR OLMAYA ÖZENDİRİLİYOR"

Bugün ülkemizde halk muhbir olmaya özendirilmekte, toplumun genelinin ahlaki değerlerine karşı olarak lanse edilen hayatların dinlenmesi, gözlenmesi ve ihbar edilmesi normalleştirilmektedir. Taksim Gezi Parkı olayları, her geçen gün otoritesini sertleştiren, huzursuz ve saldırgan bir provokatörün körüklediği bir şehir eylemidir. Bu hasta psikolojinin klonları sokaklarda ellerinde palalarla, gözyaşartıcı ve boğucu gaz fişekleri atan silahlarıyla bizlerin üzerine yakın mesafeden öldürmek ve sakat bırakmak için ateş ederken biz sadece küçücük bir parka tutunduk. Türkiye'deki olayların fitilini ateşleyense yaşam tarzlarını ve alanlarını korumak isteyen insanların devlet tarafından korkunç bir şekilde dövülmesidir.

"İNSANLARIN NEREDE NE İÇECEĞİNE KARAR VERİYORLAR"

Kendimize Başbakan olarak seçtiğimiz kişinin bir anda her birimizin yaşam koçu olma hevesidir. İnsanların nerede ve ne içeceğine, kaç çocuk yapacağına, kaç yıl okula gideceğine, 18 yaşını aşmış üniversite öğrencilerinin evlerde kim kim oturacağına, mizahın nasıl yapılacağına karşı fikir üretmenin suç sayılmasına, kimin namuslu olduğuna, yaşam tarzımıza dair karar verme yetkisini kendisinde bulmasıdır. 1980'den beri dünya çok değişti. Ama ben, geçen yaz sokakta top oynamaya çıkan oğluma eğilerek, şunu söyedim; 'Oğlum, Ada eğer baban kim diye sorarlarsa..."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Üzümcü Hilton Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title