Haberler

Sosyal Yaşam ve Kadın Sempozyumu"Na Doğru

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Konya'da "Sosyal Yaşam ve Kadın Sempozyumu"na katılacak.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nden (KADEM) yapılan yazılı açıklamada, Dedeman Otel'de 21 - 22 Aralık'ta saat 10.00'da başlayacak sempozyumda, "Toplumsal Cinsiyet Adaletine Kavramsal Yaklaşımlar", "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Yöntemleri" ve "Ruh, Beden ve Zihin Bütünlüğünde Kadın Sağlığı" gibi 13 başlıkta kadın konusunun ele alınacağı bildirildi.

Toplumsal cinsiyet kavramından kadına yönelik şiddete, uluslararası hukukta kadın haklarından sosyal değişim sürecinde kadın ve din ilişkisine kadar farklı konularda katılımcılarla teorik değerlendirmeler, alan araştırmaları ve uygulama örneklerinin tartışılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Sempozyumda sosyal yaşamda kadının ve diğer aile bireylerinin yaşadıkları problemler ve çözüm önerileri üzerinde durulacak. Yükseköğretim Kurulu Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi Başkanı Prof. Dr. Sezer Komşuoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, avukat Özlem Zengin, gazeteci Fadime Özkan gibi isimler de sempozyumda konuşmacı olarak yer alacak. Açılışını KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in yapacağı sempozyuma, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da onur konuğu olarak katılacak."

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Sare Davutoğlu Ömer Özkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title