Haberler

Sosyal Yardımlaşma 27 Bin Ton Kömür Dağıtacak

Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Merkez Vakfı Başkanı Süleyman Sayan bu yıl içinde tüm il vakıflarından 30 bin 350 aileye 27 bin 200 ton kömürün 1 Ekim tarihi itibariyle dağıtılacağını açıkladı.

Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Merkez Vakfı Başkanı Süleyman Sayan bu yıl içinde tüm il vakıflarından 30 bin 350 aileye 27 bin 200 ton kömürün 1 Ekim tarihi itibariyle dağıtılacağını açıkladı.

Balıkesir Sosyal Yardımlaşma Merkez Vakfı Başkanı Süleyman Sayan yaptığı açıklamada ihtiyacı olanlara kömür müjdesi verdi. Sayan, "Bu sene 2015-2016 yılında tüm il vakıfları toplam 30 bin 350 aileye 27 bin 200 ton kömür dağıtılacak. Merkezde Karesi ve Altıeylül vakıfları, Bin 800 aileye 2 bin 200 ton olmak üzere kömür dağıtılacak. Bunun yanı sıra Karesi ve Altıeylül vakıfları gıda ve nakdi yardımlar dağıtmaya devam ediyor. Bu günlerde yaşadığımız en büyük sıkıntı 30 Eylül tarihi itibariyle gelir tespiti yapılma zorunluluğu vardır. Başka türlü vatandaşlar sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaklardır. Sosyal güvencesi olan vatandaşlar çalıştıkları işi bıraktıklarında, 3 ay boyunca genel sağlık sigortasından faydalanabiliyorlar. Eğer 3 ay sonra her hangi bir işe başlamadıkları taktirde adreslerinin kayıtlı olduğu vakfa giderek gelir testini mutlaka yaptırması gerekiyor. Aksi halde hastanelerden ve sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor. Vatandaşların bunu takip etmesi gerekiyor" dedi.

Soma'da yaşanan maden faciasının dolaylı yoldan kömür tahsisini etkilediğini kaydeden Müdür Sayan, "Kış mevsimi yaklaşıyor, bu sene kömür dağıtımı biraz gecikti. Geçen sene Soma'da yaşanan kazadan dolayı, Soma kömürü Balıkesir'e gelemiyor, bizim kömür tahsisimiz Kütahya kömür işletmelerine verilmiştir. Kömürler 1 Ekim tarihi itibariyle dağıtılmaya başlanacaktır. Eğer olağan üstü hava şartları olmazsa Aralık ayı sonuna kadar dağıtımlar tamamlanacak. İl bazında 27 bin 200 ton kömürü bir an anda herkesin kapının önüne indirerek dağıtmamız mümkün değil. Muhtaç vatandaşlara talep ettiği kömür mutlaka en kısa zamanda içinde dağıtılacaktır. Sığınmacılar arasında maddi durumu iyi olanlarda var yardıma muhtaç olanlarda. Biz geçen dönem 516 aileye yani 1855 kişiye 112 bin 800 TL nakdi yardım yaptık. Bunun için Ankara genel müdürlüğümüzden sığınmacılar için nakdi, sağlık, eğitim ve gıda yardımı olmak üzere para tahsisi istiyoruz. Genel müdürlüğümüzden geldiği zaman bunları dağıtıyoruz. Bu yardımlar 1 kişiye 100, 2 kişilik aileye 150, 3 kişilik aileye 200, 4-5 kişilik aileye 250, 6 kişilik aileye 300, 7-12 kişilik ailelere ise 350 lira olmak üzere 4 ayda bir, aşlarına tuz katıyoruz"dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Sayan Balıkesir Altıeylül Soma Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

SOMALI:

NE ÇOK KÖMÜRÜNÜZ VARMIŞ DAĞITIYORSUNUZ MİLLET KÖMÜR BULAMIYOR. YİYİN EFENDİLER YİYİN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title