Haberler

Seçim Yaklaştıkça Sosyal Yardımlarda Rekor Artış

Güncelleme:

Ocak ve şubat aylarında sosyal yardımlar hızlandı. Geçen yılın ilk iki ayına göre hane halkına yapılan yardım ikiye katlandı. Sosyal amaçlı transferler 2.5 kat arttı.

Haziran ayında yapılacak seçimler öncesinde sosyal yardım harcamalarındaki hızlanma dikkat çekti. Hane halkına yapılan yardımlar ile sosyal amaçlı transfer kalemlerindeki artışlar geçen yılın ilk iki ayına göre önemli oranda arttı. Hane halkına yapılan harcamalar geçen yıl ocakta 169 milyon, şubatta 195.1 milyon liraydı. Bu yıl ocakta 118.5 milyon, şubatta ise 539.1 milyon lira oldu. Sosyal amaçlı transferler ise geçen yıl ocakta 317.9 milyon, şubatta 339 milyon liraydı. Bu yıl ocakta 357.6 milyon, şubatta ise 1 milyar 325 milyon lira oldu.

4 KAT ARTTI

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü her ay bütçenin detaylarına ilişkin istatistikleri yayınlıyor. Bu istatistiklerin ekonomik sınıflandırmasında kalem kalem harcamalar ayrıntıları ile yer alıyor. Sosyal yardımlar da değişik istatistiklerde bulunuyor. Hane halkına transfer adı altında; burslar, tarım desteklemeleri, sosyal amaçlı transferler ve hane halkına yapılan diğer yardımlar açıklanıyor.

YARDIM BU ADLAR ALTINDA DAĞITILIYOR

Sosyal amaçlı transferler içinde de muhtaç ve körlere yardım ile diğer sosyal amaçlı transfer kalemleri yer alıyor. "Diğer sosyal amaçlı transferler" kaleminde ilgili mevzuatına göre korunmaya, bakıma, yardıma muhtaç aile, özürlü, yaşlı ve diğer kişilere için yapılan yardımlar ve eğitim amacı dışında verilen harçlıklar ile hane halkına yapılan diğer transferler yer alıyor.

ETİKETİ BÖYLE

Yani bütçeden yapılan sosyal yardımların büyük kısmı bu kalemden gerçekleşiyor. Geçen yıl ocakta 316.2 milyon lira, şubatta 337.3 milyon lira harcama yapılırken, bu yıl ocakta 355.9 milyon lira, şubatta ise 1 milyar 323 milyon lira harcama yapıldı. Şubatta geçen yılın aynı ayına göre yapılan transfer yaklaşık 4 kat artış gösterdi.

AİLE BAKANLIĞI'NA 2 MİLYAR

Sosyal yardımların dağıtımını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın harcaması da şubat ayında önemli bir artış gösterdi. Geçen yıl ocakta 937 milyon, şubatta da 999.2 milyon lira harcama yapan Aile Bakanlığı, bu yıl ocakta 1 milyar 79 milyon lira, şubatta ise 2 milyar liralık harcama yaptı. Geçen yıl iki ayda 1 milyar 936 milyon lira harcama gerçekleşirken, bu yıl iki aylık dönemdeki harcama yüzde 63'lük artışla 3 milyar 156 milyon lirayı buldu.

BÜYÜK ARTIŞ

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'na ise geçen iki ayda toplam 642.7 milyon lira kaynak aktarıldı. Geçen yıl ocakta 267.6 milyon lira, şubatta da 306.6 milyon lira olmak üzere 574.3 milyon lira kaynak aktarılmıştı. Bu yıl ocakta 322.7 milyon lira, şubatta 320 milyon lira transfer yapıldı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

Ahmet AslanmobilWeb@haberler.com:

İşte Müslüman ım deyip bu yağmayı görmeyen veya onaylayan veya şimdiye kadar öbürleride çaldı , bunlar en azından birşey yapıyorlar diyenler utansın.toplumun büyük bir kısmında Ne İslam anlayışı nede yaşantısı kalmış hepsi palavra olmuş.

65
66
yanıtYanıtla
Ahmet AslanmobilWeb@haberler.com:

Devletin ve Milletin malını seçim yaklaştığında kendi istikballeri için kullanan imansız domuzlar.

30
0
yanıtYanıtla
SamuraymobilWeb@haberler.com:

Makarna kömürcüler biliyormusunuz zavallı satılmışlar olduğunuzu...

21
0
yanıtYanıtla
ESNAFIN HALİ:

VERGİ YEDİĞİMİZ İÇTİĞİMİZ HERŞEYDE VERGİ OLMAYAN BİR ŞEY VARMI BU VERGİ YÜKÜ KOMİNİST VE DİKTATÖR OLAN ÜLKELERDE BİLE YOK ORALARDA İNSANLARI AÇ BIRAKMIYORLAR İNŞAATÇİSİ BİLE TATİL YAPABİLİYOR BEN 25 YILDA 1 HAFTA BİLE DİNLENEBİLMİŞ DEĞİLİM EN AZINDAN ŞU GÜZELİM İNSANLAR VE ÜLKENİN KADERİ Mİ BU

20
0
yanıtYanıtla
gerzewilMobil-ANDROID:

komurculer ve makarnacilar işbaşında. ...

17
1
yanıtYanıtla
ender türk:

işin kolayı bulunmuş eskiden piyasa azıcık canlandırılırdı şimdi direk hedefe oy potansiyellerine gidiliyor makarnacılar

18
0
yanıtYanıtla
yorgun adam:

Secim hazirliklarina baslamis AKP;-) Valiler secim sandiginda calisanlar icin kurslari sirf AKPlilere veriyor. Basladilar sahtekarliklarina!

16
0
yanıtYanıtla
ZxMobil-IOS:

Zaten kendilerine oy veren koyunlar faydalanıyorlar hepsi onceden belirlenip öyle yapıyorlar otlamayı.

14
1
yanıtYanıtla
Oğuz Kağan Mobil-IOS:

MAKARNACILAR... KÖMÜRCÜLER..... SATILIK RUHLAR.....

13
1
yanıtYanıtla
terbiyesiz:

vergileri azaltıp zenginden alınan vergi artırılsın halkın hepsi refaha kavuşsun

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title