Haberler

Sosyal Tesisler İçin Yangın Güvenliği

Güncelleme:

Vali Orhan Düzgün, Kayseri'nin turizme çok müsait bir kent olduğunu ve hak ettiği yeri alması için çalıştıklarını söyledi.


Kayseri Valiliği'nin talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen "Kayseri Turizm Geliştirme Çalıştayı" yapıldı.

Hilton Otel'de düzenlenen çalıştaya, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Kültür Turizm Uygulamaları ve Etkinlikleri Daire Başkanı Mehmet Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse, sektör temsilcileri ve turizm işletmecileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Düzgün, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri'de turizmin geliştirilmesi adına bu tür programların yapılmasının önemine işaret ederek, Kayseri'nin turizmde hak ettiği yeri alabilmesi için bir çalıştay yapılmasını yaklaşık bir yıl önce kararlaştırdıklarını belirtti.

Çalıştayın temel amacını, Kayseri'nin turizmdeki mevcut yeri ile olması gereken yer ve bu noktaya ulaşılabilmesi için yapılması gerekenleri tespit etmek olarak açıklayan Vali Düzgün, sahada yaşanan eksiklik ve ihtiyaçların neler olduğunun sektör temsilcileri ve yöneticileri tarafından çalıştayda gündeme getirilmesinin ve buna göre bir eylem planı hazırlanmasının son derece önemli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu plan doğrultusunda da gerekli çalışmaların bundan sonra yürütülmesi için sorumlu olan kuruluşlar hangileridir, nerede ne eksiğimiz var, o eksiği gidermek için neler yapmamız gerekiyor ve yapması gerekenler kimlerdir, hepsi bu turizm çalıştayında ele alınacak. Çalıştayın verimli olabilmesi ve istenilen sonuçların elde edilebilmesi için toplantıya katılanların aktif katılımcı olarak, çevrenizde, sektörde görmüş olduğunuz eksiklikler ile ilgili yapılması gerekenlere ilişkin fikirlerinizi mutlaka ifade etmenizi çok önemsiyoruz. Kayseri'nin turizmden elde ettiği payı almasında da bu çalışmaların ve sizlerin vermiş olduğu fikirlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum."

Kayseri'nin turizme çok müsait bir kent olduğunu ve hak ettiği yeri alması için çalıştıklarını kaydeden Vali Düzgün, kültür ve doğal varlıkları, Erciyes Kayak Merkezi ile birlikte macera, av ve spor turizmi gibi imkânlara sahip olması bakımından da avantajlı olduğunu söyledi.

Ulaşım imkânları anlamında da Kayseri'nin çok cazip avantajlara sahip olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, turizmin gelişmesi bakımından bunun çok önemli olduğunu belirterek, ulaşım ve konaklama sektöründeki yatırımlarla bu alandaki mevcut durumun her geçen gün daha da iyileştirildiğini anlattı.

Vali Düzgün, çalışmalara ilişkin bilgiler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sahip olduğumuz turizm varlıklarımız ve değerlerimizin daha iyi bir şekilde tanıtılması için çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ilimizde Tarihi Kentler Birliği Toplantısına rastlayan haftada Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen Kültür Yolları Projesinin tanıtımı ve açılışı yapılmış oldu. Yine il dışından gelen misafirlerimiz için Valiliğimiz tarafından Kayseri'nin tamamını kapsayan Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi adı altında bir kitapçık hazırlatıldı. Tanıtımın en önemli unsurlardan birisi de bu kitapçıkları, cd'leri ve internet sitelerini hazırlamakla beraber ilgililere bunların ulaşmasını sağlamaktır. Ulaşması için de başta Türkiye'de ve dünyada düzenlenen büyük turizm fuarlarında etkin bir tanıtımın yapılması ve yurt dışından da gerek turizm gazetecilerinin ve seyahat dergisi yazarlarının gerekse tur operatörlerinin ilimize davet edilmesi önem taşıyor. Bu amaçla da geçtiğimiz günlerde seyahat dergisi yazarlarına yönelik bir info tur gerçekleştirdik ve olumlu yankılarını şimdiden görmeye başladık. Bunların dışında Valiliğimiz proje ofisi tarafından hazırlanan, Kalkınma Ajansımız tarafından onaylanan 'Step To Kayseri' adında bir projeyi 2015 yılı içerisinde devreye sokacağız. Bazı temel kültür eserlerine çip yerleştirmek suretiyle, örneğin Kayseri'deki saat kulesinin yanına veya üzerine bir çip yerleştirmek suretiyle oraya yaklaşan turistlerin telefonlarına bir uyarı gelecek ve kişi Türkçe yada İngilizce bilgi almak istediği takdirde telefonun ilgili tuşuna basarak bilgilendirme yapılacak. Bu tamamen ücretsiz bir hizmet."

Kayseri'nin 2'si devlet 4 üniversitesi ile Anadolu'daki birçok kente göre üniversiteler bakımından çok zengin bir olduğunu ifade eden Vali Düzgün, "Bu üniversitelerde yaklaşık 60 bin öğrenci okuyor. Öğrencilerin önemli bir kısmı da Kayseri dışından. Türkiye'nin dört bir tarafından ilimize gelen öğrenciler var. Belki onlara yönelik bir eğitim çalışması yapılarak, yazın memleketlerine İzmir'e Trabzon'a, Konya'ya, Sakarya'ya gittiğinde kendi ailelerine, yakınlarına, arkadaşlarına Kayseri'yi anlatması için bir gönüllü turizm elçiliği projesi düşünülebilir. Onların bu konuda değerlendirilmesi turizm sektörüyle içli dışlı çalışması sağlanabilir diye düşünüyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Kültür Turizm Uygulamaları ve Etkinlikleri Daire Başkanı Mehmet Taşkın ise, çalıştayın düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalıştayın Kayseri'nin turizmine önemli katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Taşkın, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü olarak ülkemizde turizm potansiyeline işlevlik kazandırmak ve turizm bereketini ülke geneline yaymak hedefiyle turizm geliştirme çalışmaları düzenlemekteyiz. Kayseri'nin turizm değerlerini ön plana çıkarmak ve kurumlar arası iş birliği faaliyetlerini ortaya koymak amacıyla geçtiğimiz yıl içerisinde Kayseri'de bir alan araştırması gerçekleştirdik. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleşen alan araştırmaları, Kayseri'nin turizm değerleri farklı bakış açıları ile değerlendirilmiş ve bu değerlendirmeler kapsamında, belediye başkanları, kaymakamlar ve turizm işletmelerinin görüşleri alınmıştır" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, çalıştayın önemine vurgu yaparak, çalıştay sonrası ortaya çıkacak eylem planı sayesinde Kayseri'nin çok daha fazla turizm geliri elde eden şehirler arasında yerini alacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Turizm Eylem Planı maddeler halinde görüşülerek, görüş alış verişinde bulunuldu. Turizm uzmanlarının önceden tespit ettiği konular, katılımcılar arasında tartışmaya açılarak, ortak bir karara varıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Orhan Düzgün Kayseri Erciyes Hilton Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title