Haberler

Sosyal Paylaşım Sitesi Aracılığıyla Buluşan Askerler, 28 Yıl Sonra İçtima Aldı

İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'ndan 1986 yılında terhis olan askerlerden 40'ı, her yıl farklı bir ilde buluşup 28 yıllık askerlik anılarını tazeliyor.

Vatani görevlerini 28 yıl önce bitirmelerine rağmen sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla her yıl bir araya gelen İzmir Bornova 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'nın terhis olan askerleri, Fethiye'de buluştu.

Bu yılki buluşmalarını ilçedeki bir otelde gerçekleştiren asker arkadaşları, her yıl bir farklı bir şehirde bulaşarak anılarını tazeliyor. Aynı bölükten 1986 yılında terhis olan askerlerden birisi 5 yıl önce sosyal paylaşım sitesinden bulduğu asker arkadaşlarına öncülük ederek, buluşma noktası belirliyor. Yılda 2 kez bir araya gelen askerlere yurt dışında yaşayan arkadaşları da eşlik ediyor.

Fethiye buluşmasında bir araya gelen 40 asker arkadaşı, konakladıkları otelin bahçesinde askerlik dönemindeki bölük komutanları emekli başçavuş Kadir Erikçi'ye temsili içtima verdi. Üzerinde, "57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası" yazılı tişörtleriyle içtima alan askerler, şınav çekmeyi de ihmal etmedi.

Erikçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 yıl önce 57. Topçu Tugayı Emin Arı Kışlası'nde vatani görevlerini tamamlayan askerlerin bir kısmının terhis olduktan sonra birbirlerinden kopmadıklarını söyledi.

Askerlerinin acılarını ve sevinçlerini birbirlerine destek olarak yaşadıklarını ifade eden Erikçi, "Birinin dişi ağrıdığında hepsinin ağrırdı. Ben böyle değerli askerlere komutanlık yaptığım için kendimi şanslı sayıyorum. 77 yaşındayım ömrümün son günlerini yaşıyorum. Son nefesime kadar bu yavrularımın tertipleyeceği günlere katılacağım" dedi.

Sosyal paylaşım sitesinden arkadaşlarına ulaşan Nizamettin Doğanay ise 5 yıl önce oğlunun sosyal paylaşım sitesinden askerde tuttuğu hatıra defterinin yardımıyla birlikte silah tuttuğu arkadaşlarına ulaştığını belirtti.

Sosyal paylaşım sitesinin terhis olduğu tugaydaki arkadaşlarıyla yıllar sonra buluşmalarına öncülük ettiğini dile getiren Doğanay, arkadaşlarıyla 5 yılda 10 kez buluştuklarını, bundan sonra da farklı mekanlarda buluşmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

"Bölük komutanlarını da buldular"

Askerde santralcilik yapan Nazım Aygın da toplantılarının ilkini Doğanay'ın girişimleriyle yaptıklarını söyledi.

Askerdeki komutanlarına da ulaşarak buluşmalarına dahil ettiklerini ifade eden Aygın, "Komutanımız da bizi kırmayarak buluşmalarımıza katılıyor ve bizlerle hoş vakit geçiriyor. Anılarımızı anlatıyor, tekmil verip, içtima alıyoruz. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Her geçen gün yeni arkadaşlarımıza ulaşıyoruz" diye konuştu.

Asker arkadaşlarından Akın Varol ise askerlik anılarının erkekler için önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hepimiz çok mutluyuz. Ülkenin her yerinden gelen arkadaşlarımız var. Bu kadar insanı toplamak çok zor. Biz bu mutlulukla bu dostlukla besleniyoruz. Askerlikte birlikte olduğumuz her şeyimizi paylaştığımız arkadaşlarımızı yıllar geçmesine rağmen yeniden bulmak çok güzel bir duygu. Ümit ediyorum bu birliktelik uzun yıllar sürer." - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Fethiye Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title