Haberler

Sosyal Medyayı Sallayan 'Kürdistan' Fotoğrafı Sahte Çıktı

Güncelleme:

IŞİD mevzilerini bombaladığı iddia edilen ABD'li pilotun elinde Kürdistan yazılı bir kağıt olduğunu gösteren fotoğrafın fotomontaj olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada çok paylaşılan ve birçok haber sitesine konu olan fotoğrafla ilgili gerçek ortaya çıktı. IŞİD mevzilerini bombaladığı iddia edilen ABD'li pilotun elinde Kürdistan yazılı bir kağıt olduğunu gösteren fotoğraf aslında fotomontaj.

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ BAMBAŞKA

İnternette çok paylaşılan fotoğraf, 2013 yılında çekildi. Afganistan semalarında uçan Yüzbaşı Matthew Krivohlavy, Teksas'daki erkek kardeşi ile sevgilisinin nikahına katılamayınca onlara uçağın içinden çektiği video ile bir mesaj göndermek istedi. Yüzbaşı Krivohlavy, kağıtlara yazdığı "Brandon ve Mandy, bu hayatlarınızın sonuna kadar hatırlayacağınız bir gün ve ben keşke orada olup bu günü sizinle paylaşabilsem. Birlikte çıldırın!" mesajını yayınladı.

KÜRDİSTAN YAZDIĞI İDDİA EDİLDİ

Ancak bugün ilginç bir olay sosyal medyayı salladı. Pilotun Kürt asıllı İranlı Mirzad Şerifşan olduğunu iddia eden bazı haber siteleri, pilotun pankartında "Kürdistan" yazdığını iddia etti. Fotomontaj fotoğraf kısa sürede yayıldı. Habere kaynak olarak ise YNK'nin resmi internet sayfası PUK Media gösterildi. Kürt pilot Mirzad Şerifşan'ın Musul ve Anbar'daki IŞİD mevzilerine yönelik bombardımanları gerçekleştiren uluslararası koalisyon güçleri pilotlarından birisi olduğu belirtildi. Hatta Kürt pilotun aslen Mahabad'lı ve Amerikan vatandaşı olduğu savunuldu.

İşte tartışma yaratan o fotoğrafın hikayesi;






Kaynak: Haberler.com / Güncel

Afganistan Teksas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (134)

Şırnaklı:

Amerika’nın kucağında oturup Kürtler’i ‘Amerikancılık’ ile suçlayan türkler

38
86
yanıtYanıtla
YAVSAKLARINDUNYASI:

KURLERE LAF SÖYLEMEYIN ONLARIN AYAKLARININ ALDIN DA EZILECEGINIZ GUNLER YAKIN D

46
51
yanıtYanıtla
Boşverin:

Yahu boşverin ahali kursunlar kürdistanlarını sınırın o yanından. Burdan nasıl olsa bi karış toprak alamazlar. Orda da kurarlar amerika ebelerini düdükler düdükler durur sonra gelir bize ağlarlar. Baktık petrol çok arada da biz düdükleriz bunlar da biji biji diye mal mal öterler ordan ellerinde ne bir güç var ne bir kültür var ne bir sosyal yapılanma eğitim var. Tarih boyunca devlet terbiyesi görmemiş devletsiz bir ırk kursa ne yazar kurmasa ne yazar bunlarla ilgilenmemiz bile hata . . .

43
18
yanıtYanıtla
WANLI:

ABD VURDUKCA KÜRDİSTANA YER ACIYOR KÜRDİSTAN GELİYOOOORRRRR

37
24
yanıtYanıtla
KürdMobil-IOS:

Türkleri'nde zamanı gelecek o gün Allah sizi elimize düşürmesin Allah şahid olsun ki size İŞ-ÎT lilerin fakir insanlara yaptığı işkencenin bin katını yapacaz!

12
49
yanıtYanıtla
Zaza HdplimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Biji kurdistan

28
32
yanıtYanıtla
Atatürkün askeriMobil-IOS:

Hic birzaman gercek olmayacak okadar !!!

17
39
yanıtYanıtla
OSMANIYELImobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sahtekar Kürtler )

25
31
yanıtYanıtla
HEYY DOĞULULARmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Siz diosunuz ki kürdistan yani istionuz ki bi devlet kürdistan diye isteyin siz siz ve sizin gibiler dış ülkelerin kuklası HDP şuanda kaç tane yezidi ve ermeni var biliomusunuz yok cahilsiniz siz önünüze konulan yemi yediniz olacakları iyi izleyin çünkü iyi şeylerolmiyacak..

48
7
yanıtYanıtla
muhsinmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

firatin dogusu kurdistandir bunu kabullenmeyenler kafasini kuma gomenlerdir.

23
31
yanıtYanıtla
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title