Haberler

Sosyal Medyadaki Galatasaray Taraftarı, Futbolcuların Kaderini Belirledi

Güncelleme:

Galatasaray'ın yeni yönetimi, birçok kritik kararı sanal alemdeki reaksiyonlar doğrultusunda aldı. Sarı-Kırmızılı taraftarların tepkileri, sosyal medyayı aktif takip eden Galatasaray yönetiminin yol haritası oldu!

Bu sezon başta transfer olmak üzere takımla ilgili birçok kritik konularda Twitter, Facebook ve taraftar sitelerinde yapılan yorumlar ışığında kararlar alınması dikkat çekti. Hamza Hamzaoğlu'nun sonunu hazırlayan bile direkt olmasa da dolaylı yollardan sosyal medya oldu.

YEKTA'YI GÖBEKLİ FOTOSU YAKTI

Şampiyon tamamlanan sezonun sonunda Felipe Melo'nun Hamza Hamzaoğlu'na "Misyonumu tamamladım, ayrılacağım" demesine rağmen Yekta Kurtuluş'un kadroda tutulmamasında taraftarın rolü büyüktü. Koluna 4. yıldızı kazıtırken çekilen fotoğrafını paylaşan Yekta'ya 'göbekli, yata yata yağ bağlamış' şeklinde ağır eleşiriler geldi.

Yekta, tepkiler artınca, tatilde çekilen fit bir fotosunu paylaştı ancak taraftarın gözündeki imajında değişiklik olmayınca, iki yıllık sözleşmesi 17 Ağustos'ta 600 bin Euro karşılığında feshedildi ve Sivas'ın yolunu tuttu.

Hamza Hamzaoğlu, G.Saray kariyerinde talihsiz sakatlıklar yaşayan Aydın Yılmaz'ın sezon sonunda biten sözleşmesinin makul bir ücret ödenerek devam etmesini istedi.

Ancak Sabri'nin zamlı sözleşme yenilemesinin ardından yönetimin Aydın'ın opsiyonunu kullanma düşüncesine taraftar tepki gösterdi. Bu yüzden son anda Aydın'dan vazgeçildi ve bu oyuncu serbest kaldı.

NİASSE GAZABI!

Bilal Kısa'nın transferinin ardından golcü arayan G.Saray, L.Moskova'dan ayrılmak isteyen ve haber gönderen Oumar Niasse'a yöneldi. Ancak taraftar vetosu yüzünden, olabilecek transfer gerçekleşmedi.

Niasse, Rusya'da patlama yaparken, adı Chelsea ile bile geçmeye başladı. Hamzaoğlu, Senegalli yıldızın neden alınmadığıyla ilgili Umut'a destek verdiği gün şu açıklamayı yaptı: "Sosyal medyanın gazabına uğradık. G.Saray'ı Akhisar'a çevirecek diye bir sürü şey söylediler. Şimdi herkes keşke alsaydık diyor."

İBRA'YI İSTEDİLER POLDİ'Yİ ALDIRDILAR

Dursun Özbek başkan seçildikten sonra tuvalette bile taraftarların İbrahimoviç sorularıyla karşılanmış, bu görüntüler sosyal medyaya düşmüştü.

Her ne kadar maliyet olarak imkansız gözükse de Özbek baskılar yüzünden İsveçli fenomen için aracılar vasıtasıyla nabız yoklamış, menajeri "Türkiye pazarı amatör. Direkt benimle iletişime geçmediler" şeklinde tepki göstermişti.

Sakız gibi uzayan İbrahimoviç konusu yönetimin her defasında "listede yok" açıklamalarına rağmen gündemde kaldı.

İbra hayali gerçekleşmeyen taraftarlar, Podolski'de tam isabet sağladı!

4. yıldızı kazandıran Hamza Hamzaoğlu'nun TRT'de "Devre arasında gündemimizdeydi ama şimdi değil" dediği Poldi'ye, artan yıldız transfer baskılarının da etkisiyle imza attırıldı. Poldi golleriyle bu güveni boşa çıkarmadı.

İSMİNİ DEĞİŞTİREN TARAFTAR VE SABRİ'Yİ YAKAN TWEET

Sabri Sarıoğlu olayı, birçok konuda sosyal medyanın tavrına göre kararlar alan yönetimin 'nirvana'sı oldu! 31 yaşındaki emektar oyuncunun, Kasımpaşa maçındaki hatalarının ardından Malatyalı adaşının "Artık bu ismi taşımak istemiyorum" diyerek mahkemeye başvurduğu haberleri çok konuşuldu.

Twitter'daki bir taraftarın "Sen bugün ruhsuz oynayıp 60 bin TL alacaksın, ben yarın köpek gibi çalışıp 1 ay için 2 bin TL... Bu bana koyuyor anlıyor musun? İşin daha vahimi sen aldığın parayla karına son model araba alıyorsun, ben varımı yoğumu bilete, atkıya, formaya veriyorum" mesajları sıkça paylaşıldı.

Hatta sanal alemde opsiyonun uzamasına bir maç kala "Kadro dışı bırakın" çağrıları bile yapıldı!

G.Saray yönetimi, tepkilerin etkisinde kalıp, tarihte örneği olmayan bir karara imza attı ve kadrodaki oyuncunun maça çıkmasına saatler kala uzatma opsiyonunu iptal etti.

Sezon başında ünlü sağ bekler Daniel Alves ve Maxi Pereira'yla da sosyal medya baskısıyla görüşülmüş, astronomik ücretleri nedeniyle transferler gerçekleşmemişti.

UMUT VAKASI HAMZAOĞLU'NU YEDİ

Taraftarlar, Burak'ın sakatlığı döneminde Umut'un kaçırdığı golleri diline doladı. Bununla ilgili oluşturulan bir video sıkça paylaşıldı.

Lig TV'ye, "Demba Ba kaçırınca bir şey yok, biz kaçırınca saç baş yoldurdu... Bu haberleri yapan dikkatli olsun" ayarı veren Umut'un, Ünal Aysal döneminde yapılan kontratı, 10 Kasım'da mukaveledeki şartların oluşması nedeniyle otomatik uzadı.

Milli arada bu konudaki taraftar tepkileri manşetleri süslerken, Hamzaoğlu'nun 17 Kasım'da "Çocuğa vurup duruyorsunuz. Sözleşmesi uzamasa bile ben sözleşme yenileyecektim" sözleri yönetim ile arasındaki çatlağı büyüttü ve bir gün sonra 3 kupalı hoca görevden alındı.

Hamzaoğlu'nun gönderilmesinde sosyal medyadaki olumsuz yorumlar büyük pay sahibiydi. Rapor krizinin üstüne Umut krizi eklenince, yönetimin görev alanına müdahale ettiği gerekçesiyle genç teknik adam sudan sebeplerle gönderildi!

Kaynak: Haberler.com / Spor

Yekta Kurtuluş Aydın Yılmaz Galatasaray Umut Bulut Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

FENERLI-1:

CINCON DA 50 YILDA SEVIYYELI TOPCU GOREMEZ . KIM KENDINI CAMURA ATAR

0
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title