Haberler

Sosyal Medyada, Muğla'daki Dubalara Esprili Tepki

MUĞLA'daki bazı caddelerde araç parkının ücretli hale getirilmesi ve bazı bölümlerine park yapılmaması için duba konulması tepki çekti.

MUĞLA'daki bazı caddelerde araç parkının ücretli hale getirilmesi ve bazı bölümlerine park yapılmaması için duba konulması tepki çekti. Tepkili kent sakinlerinden yüksek mimar Çağrı Uzun'un 'Duba ili'nde sıradan bir gün' adıyla Youtube'a yüklediği, dubaya yönelik esprili tepki videosu, yüzlerce beğeni aldığı paylaşıldı.

Menteşe İlçesi'nde tek yöne çevrilmesi planlanan Cumhuriyet ile Recai Güreli Caddesi'nde yol kenarı, ihaleyle ücretli otoparka dönüştürüldü. Yolun Akyol Pazar Mevkii'ne giden sağ tarafı otopark olurken, sol kısım ise araç parkı yapılmaması amacıyla dubalarla donatıldı. Çok sayıda kişi yolun ücretli otoparka çevrilmesine ve diğer tarafının dubalarla kapatılmasına tepki göstermeye başladı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta ' Muğla'da duba istemiyoruz' grubu açan bazı Muğlalılar, 'Dubai gibi bir şehir hayal ettik, dubalı bir şehir ettiler', 'Hedef 1 milyon duba' gibi paylaşımlarda bulundu.

Ancak en ilginç paylaşım, Muğla'da yüksek mimarlık yapan Çağrı Uzun'dan geldi. Uzun, 'Duba ili'nde sıradan bir gün' ismiyle çektiği videoyu Youtube'a yükledi. Yüzlerce kez paylaşılan ve beğeni alan esprili videoda şunlar yer aldı:

"Mimar Uzun ilk olarak poşetteki dubayla Menteşe Belediyesi Tahsilat, Tahakkuk, Beyan ve Emlak İşlemleri Servisi'ne gitti. Vezneye giden Çağrı Uzun, masanın üzerine koyduğu dubayla ödemeyi yapmak istediğini söyledi. Belediye personelinin 'Dubanın Menteşe ile alakası yok' diye karşılık vermesi üzerine Uzun, "Olsun size hediye olarak bırakmak istiyorum" dedi. Ancak, dubayı tekrar poşete koyup bu kez Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne gitti. Güvenlik görevlilerinin bulunduğu masaya hareket eden Çağrı Uzun, 'Hediye olarak duba getirdim. Bir yerde kullanırsınız. Sayın başkana verin' diyerek elindeki dubayı bıraktıktan sonra ayrıldı."

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, DHA muhabirine "Vatandaşlarımızın esprili bir şekilde tepkilerini ortaya koyması doğal bir şey. Ancak koyduğumuz dubalar geçici. Bazı caddeleri tek yöne dönüştüreceğiz. Çift taraflı parkı ortadan kaldıracağız. Kent içerisindeki araç sıkışıklığı sorunu giderilecek. Bunun yanında bisiklet kullanımı da yaygınlaşacak" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Menteşe Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title