Haberler

Sosyal Medyada Hedef Gösterilen Okul Müdürü İlçeyi Terk Etti

Güncelleme:

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir lisede müdür olarak görev yapan A.K.Ö., yaptığı paylaşım nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilince ilçeyi terk etmek zorunda kaldı.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde bir lisede müdür olarak görev yapan Eğitim-Sen üyesi A.K.Ö., sosyal medyada paylaştığı Selahattin Demirtaş videosu nedeniyle gelen tehditlere dayanamayarak ilçeyi terk etti.

DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİNİ FACEBOOK ÜZERİNDEN PAYLAŞTI

Dursunbey'deki bir lisede müdür olarak görev yapan A.K.Ö., Facebook hesabındaki paylaşımlarıyla dikkat çekti. KESK'e bağlı Eğitim-Sen üyesi olan A.K.Ö., geçen 29 Ekim'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlarla ilgili sözlerini eleştiren videosunu paylaşınca, 'Vine politik' adlı sitede, 'Bu bir ihbardır' başlığıyla, terör örgütünün propagandasını yapmak ve gençleri devlete karşı ayaklanmaya teşvik etmekle suçlandı.

30 KİŞİ EVİNİN ÖNÜNE TOPLANDI, TEHDİTLER YAĞDIRDI

A.K.Ö., bir anda ilçede hedef adam haline geldi. Geçen 7 Ocak'ta 30 kişilik grup, A.K.Ö.'nün evinin önünde toplanıp, tehditler yağdırdı. Grup adına konuşan Seyit Ali Çeşme, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz arasında terör propagandasını yaptığını gördüğümüz iki şahsın ilçemizden derhal gönderilmesini istiyoruz." dedi.

EŞYALARINI TOPLAYIP, İLÇEYİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI

A.K.Ö., yaşadığı baskının ardından 10 Ocak Pazar günü eşyalarını toparlayıp, ilçeyi terk edip, memleketindeki ailesinin yanına gitti. Yine Eğitim-Sen üyesi kadın öğretmen Ç.S.E. de can güvenliği olmadığı için derslere girmemeye başladı.

"YETKİLİLER VE KAYMAKAMLIK GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMEDİ"

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Sekreteri Abdurrahman Bulut, bugün düzenlediği basın toplantısıyla üyeleri A.K.Ö.'ye yapılan saldırıya tepki gösterdi. Bulut, "Dursunbey'de müdür olarak çalışan üyemiz sosyal medyadaki paylaşımları yüzünden bir sosyal medya sitesinde hedef gösterilmiştir. Dursunbey'de halk kışkırtılmış ve bir linç kampanyası başlatılmıştır. Evinin önünde toplanan grup, ilçeyi terk etmesini istemiştir. Sendikamız yetkililerle görüşmüştür. Ancak, can güvenliğinin sağlanamayacağı söylenmiştir. Sosyal medya aracılığıyla yürütülen bu nefret söyleminin anında linç girişimine dönüşmesi, ilçe emniyet yetkilileri ve kaymakamlığın görevini yapmak yerine 'can güvenliğinin olmadığı' gerekçesiyle üyelerimizin ilçeyi terk etmeye yönlendirmesi Türkiye'nin geldiği durumu gözler önüne sermektedir" dedi.

"ÜYELERİMİZE YÖNELİK LİNÇ SALDIRILARINA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

Dursunbey'de yine Eğitim-Sen üyesi kadın öğretmen Ç.S.E.'nin de ilçeyi terk etmesinin istendiğini belirten Bulut, "Görüyoruz ki yöneticiler sessiz kaldıkça saldırılar artmaktadır. Biz üyelerimize yönelik linç saldırılarına sessiz kalmayacağız. Üyelerimizin hakkını sonuna dek savunacağız. Bu ülkede hiç kimse zorbalıkla bir başkasını susturamayacaktır" diye konuştu.

"ÇOK KİŞİ HAKKINDA KARALAMA KAMPANYASI YAPIYORLAR"

Ö'yü hedef gösteren sosyal paylaşım sitesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Bulut, "Üyelerimizi hedef gösteren sosyal paylaşım hesabı incelendiğinde, CHP yöneticilerinden HDP yöneticilerine, ünlü simalardan baro başkanlarına kadar çok sayıda kişi hakkında nefret içerikli haberlerin karalama kampanyalarının yapıldığı görülmektedir. Sendika genel merkezimiz bu hesabın kapatılması için gerekli girişimlere başladı." dedi.

"BU PAYLAŞIMLA BÖLÜCÜ OLUNUR MU"

Okul Müdürü A.K.Ö.'nün, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğu'nun "Kadın gibi ağlayacağıma, erkek gibi yaşarım" sözlerini eleştiren videosunu üzerine 'Kadınlarımız, analarımız, bacılarımız... Tüm erkekler adına sizlerden özür diliyorum.' yazarak paylaştığını belirten Bulut, "Eğer bu paylaşım ve sözlerle insanlar terör propagandası yapıyor ve bölücü oluyorsa biraz daha fazla düşünmemiz gerekiyor. Arkadaşımızın paylaşımı 29 Ekim'de oluyor. Bunun biriktirilerek piyasaya çıkarıldığını ve linç operasyonu paylaşıldığını düşünüyoruz. Arkadaşımızın ilçeden ayrılması da onun suçlu olduğunu değil yalnız bırakıldığını göstermektedir." dedi.

SÜRGÜN GELİP, DÖNMEMİŞTİ

52 yaşındaki A.K.Ö.'nün Manyas'ta okul müdürüyken Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı 'Kadınlık bizde kalsın' isimli oyunu sahnelettiği için Dursunbey'e sürgün edildiği, açtığı davayı kazanmasına rağmen ilçedeki çalışma ortamından çok memnun olduğu için kaldığı ve 3 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Trabzonspor Dursunbey Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (23)

.....Mobil-IOS:

Bu eğitim sende bildiğin örgüt kurumu haline gelmiş kapatılması gerek

0
0
yanıtYanıtla
TartarMobil-ANDROID:

Bunun gibiler yıllarca Bu sendikanın içinde yuvalandılar burada beslendiler.

0
0
yanıtYanıtla
SerhatMobil-IOS:

Yazık valla cok yazık bırakın Türkiye bölünmus bile

0
0
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Eğitim sen sessiz kalmasan ne olacak be sizin gibilere meydanı bırakırmı sandınız bu milleti akıllı olun

0
0
yanıtYanıtla
DR Mobil-ANDROID:

rte gibi siir okusun olmazmi. hep beraber uruduk bu yollarda diye baslayan

0
0
yanıtYanıtla
Mardin47Mobil-IOS:

Bu kuş beyinli faşolardan herşey beklenir bünyeleri insan kaldırmıyor

0
0
yanıtYanıtla
Kırgın süngerMobil-IOS:

Mezhep savaşı yaşıyoruz devlet adına olumsuz yorum yapanların yüzde sekseni alevi farkındamısınız

0
0
yanıtYanıtla
Bu ülkede en büyük hain BasindirMobil-ANDROID:

bunun gibi hainler her devletin her kademesinden temizlenmeli

0
0
yanıtYanıtla
BasmaneMobil-IOS:

Bunların topu ırkçilar sende bızım müdürümüz ol pis ırçklrı bırak

0
0
yanıtYanıtla
DevletMobil-ANDROID:

Milletin vergisi ile maas alip millete ihanet eden teroru destekleyen tum kamu gorevlileri isten cikartilmali Devlet bu konuda gerekeni yapmali

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title