Haberler

Sosyal Medya Yayılan "Booking.com" Hikayesi Yüzleri Güldürdü

Güncelleme:

Ünlü turizm sitesi Booking.com'un Türkiye'yi terk etmesinin ardından, sosyal medyada Booking.com'la ilgili yayılan bir hikaye hem güldürdü, hem düşündürdü.

TÜRSAB'ın açtığı dava sonucu Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi. Ünlü turizm sitesitinin kapanmasının ardından Twitter'da "Volkan Bey" isimli bir hesabın anlattığı hikaye hem yüzleri güldürdü, hem de düşündürdü.

İşte söz konusu hikaye:

Bundan bir zaman önce, o zamanki işimden istifa edip memleketin göremediğim ama içimde ukte olan yerlerini dolaşmaya başlamıştım. Günlerim şehrin görülecek yerleri ve yenilecek yemeklerinden ibaret olduğu için en çok Foursquare ve Booking kullandım. Çok işime yaradılar.

"BABASININ OĞLUNU AĞIRLAR GİBİ"

Booking üzerinden gelen müşteriye hiçbir otel çakallık yapamıyordu. Yorumlar var, puanlar var… Herkes babasının oğlunu ağırlar gibi, şahane. Günlerden bir gün güzide bir şehrimize vardım. Sabaha karşı indiğim otogardan otelimin olduğu muhite gittim.

KAPIDA ESAS DURUŞTA KARŞILAMIŞLAR

Otelin sokağı tam "İşte burada kayboldu" haberine yaraşır tekinsizlikte. Bilmeden sıkıntılı muhite geldik galiba dedim. Hayırlısı. Otelden içeriye kazasız belasız girdim ve beni karşılayan (ve şu an kafanızı şişirmemi sağlayan) kadroyu gördüm: En başta otel sahibi, yanında en çok liseli görünen iki eleman. Boy sırasına geçilmiş, gömlekler jilet, galiba yeni, çocuklar esas duruşta…

"HOŞGELDİN BUKİN NOKTAKOM"

Ve otel sahibi olduğunu tahmin ettiğim abi kollarını açarak bana Hoş geldin Bukin Noktakom dedi... Selamsız Bandosu sahnesinden önce anlayamadım tabii ama sonradan öğrendim: Abilerin mail yok, Booking benim rezervasyonu faksla göndermiş. Otelin Booking üyeliği de çok yeni (muhtemelen internet bilen bir yeğen falan kaydetti) belki de siteyle ilk gelen benim… Tabii faksla 'biri geliyor' diyen kağıtta gönderen Booking nokta kom görününce, doğal olarak oradakiler beni site yetkilisi sanmış... Aha bizi teftişe geliyor diye hazırlık yapmış, giyinip süslenmişler. Ben yahu yok öyle bişey desem de bir süre inanmadılar. (O yüzden, İstanbul'a döndükten sonra bir süre çeşitli afacan masalarda hoş geldin bukin nokta kom gibi karşılanmışlığım vardır.)

"YETKİLİLERİN YAPAMADIĞINI YAPTI"

Kıssadan hisse; Booking nokta kom, toz kondurulmayan kazıkçı turizm sektörümüzün yetkililerinin yıllardır yapamadığını yaptı aslında. En popüler yerdeki tuzu kuru esnafa da, en ücra yerdeki muhtaç esnafa da hem dürüstlüğün hem de sinsiliğin karşılığının verilmesini sağladı. Milyarlarca dolar bütçe alan ve kabinede Bkanlığı olan bir sektör bunu yarım asırdır yapamadı, bir aplikasyon birkaç yılda yaptı mesela...

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Twitter Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title