Haberler

Sosyal Medya Uzmanı Onur Yentur'dan Altın Değerinde Tavsiyeler

Güncelleme:

Uzun yıllardır profesyonel sosyal medya uzmanı olan ve birçok ünlüye sosyal medya danışmanlığı da yapan Onur Yentur, sosyal medyanın doğru kullanımı konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sosyal Medya Uzmanı ve araştırmacı Onur Yentur, kaleme aldığı analizde sosyal medya kullanıcılarına çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Ünlülerin takipçi sayıları ve yarattıkları etkileşimin birbirine paralel olmadığını belirten Yentur, "Araştırmada, Türkiye'de en çok ileti paylaşan ünlü kullanıcıların, en çok etkileşim potansiyeline sahip kullanıcılar olmadığı dikkat çekiyor. Takipçi sayıları ve gönderdikleri iletiler açısından Gülben Ergen ve Demet Akalın Kurt, üst sıralarda görülmesine rağmen, yarattıkları etkileşimin sahip oldukları takipçiye göre oransal olarak az olduğu ifade ediliyor. Bu da takipçi sayılarını arttırma şekillerinin acaba başka yollarımı olduğu sorusunu da akıllara getirmiyor değil? Az ileti ile çok etkileşime sahip durumda bulunan, hem Instagram hem de Twitter'da en çok interaction'a (İleti başına etkileşim – RT ve beğeni) sahip ünlülerin ise Hande Erçel, Serenay Sarıkaya ve Pelin Çift olduğu gözlemleniyor.'' dedi.


"ÜNLÜLERİN SAHTE HESAPLARI DAHA ÇOK TAKİPÇİYE SAHİP"

Ünlülerin yüzde 90'ı günümüzde özel hayatlarını, düşüncelerini her fırsatta dile getirmekten için sosyal medya hesaplarını gazete köşeleri haline getirdiler. Yaklaşık 7 yıldır profesyonel sosyal medya uzmanı olan ve birçok ünlüye sosyal medya danışmanlığı da yapan Onur Yentur, sosyal medyada yükselişte olan ünlülerin bilinenlerin dışında olduğunu belirterek, ''Ünlüler bulundukları rekabetten dolayı düşüncelerini de çok daha büyük kitlelere ulaştırmak için birbirleri ile yarışır vaziyete gelmiş durumdalar. Bu yaygınlaşma aslında düzeyi koruduğu sürece risk teşkil etmez. Ünlülerin isimleriyle uzantılı fan sayfaları hatta sahteleri bile en az onlar kadar rağbet görmekte çünkü bu tür sayfalar ünlülerin orjinal hesaplarından da çok paylaşım yapıyor.

SOSYAL MEDYA KULLANIRKEN DİKKAT

Sosyal medyanın amacı insanları birbirinden haberdar olmasını sağlamak olduğunu belirten Yentur,''Bizler hala sosyal medyayı kullanmalarda eksiklikler yaşıyoruz. Örneğin twitter kullanımında eğer ki yazdığımız durumlarda @ işareti kullanmıyor isek o yazıyı bizden yada takipçilerimizden başkası okumuş olmayacaktır. Amacımız geniş kitlelere ulaşmak ise muhakkak @ # gibi etiket başlangıçlarını doğru şekilde kullanmamız gerekir. Ayrıca, Sizi izleyen insanların dikkatini çekmeniz gerekir. Sorularını cevaplayın, tebrik edin ve onları dinlediğinizi gösterin. İnsanlar sizin kendileriyle meşgul olduğunu görünce sizi takip etmeye ve etkileşimde bulunmaya devam edecektir'' ifadelerine yer verdi.


Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Demet Akalın Gülben Ergen Türkiye Twitter Teknoloji Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title