Haberler

Sosyal Medya Aracılığıyla İşsizleri İş Sahibi Yapıyor

SONER KILINÇ - Uşaklı esnaf Ali Erdurmuş, sosyal medya üzerinden oluşturduğu "Uşak İş ve İşçi Arayanlar" grubu ile 750 kişinin iş bulmasına yardımcı oldu.

Erdurmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır sigortacılık yaptığını, çevresinde pek çok kişinin iş ve işçi bulmak için kendisinden yardım istediğini belirterek 8 ay önce sosyal medya üzerinde "Uşak İş ve İşçi Arayanlar" grubunu oluşturduğunu söyledi.

Kısa süre içinde gruba ilginin arttığını, iş ve işçi arayanların iletişim adreslerini paylaşmaya başladığını belirten Erdurmuş, uzun süredir işsiz olan kişilerin dahi bu yöntemle iş sahibi olmaya başladığını kaydetti.

Grupta paylaşımda bulunmak için üye olmak gerektiğini aktaran Erdurmuş, "İlk günlerde sadece sosyal medya adresimdeki arkadaşlarım paylaşımda bulunuyordu. Daha sonra yüzlerce kişi gruba katılmaya başladı. Bugün yaklaşık 11 bin kişi gruba üye. İş ve işçi arayanlar iletişim adreslerini bırakıyor, daha sonra iletişime geçiyorlar. İlgi her geçen gün artıyor" dedi.

-750 kişi iş buldu

Bu güne kadar yaklaşık 750 kişinin bu yöntemle işe yerleştiğini savunan Ali Erdurmuş, hiçbir menfaat sağlamadan insanlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Gruba Uşak'ta yaşayan herkesin üye olabileceğini belirten Erdurmuş, "Bazı kötü niyetli kişilerin kullanımını engelledik, buradan herkes iş ve işçi ilanlarını yayınlayabilir. Ben sürekli ilanları kontrol ediyorum, iyi niyetle oluşturulan bu oluşumu kimsenin bozmasını istemiyorum. İş bulan kişiler bazen ziyaretime gelip teşekkür ediyorlar, onların hayır dualarını almak benim için yeterli." diye konuştu.

Sosyal medyanın gücü artıyor

İnsanların sosyal medyayı sadece eğlence amacıyla kullanmaması gerektiğini ifade eden Erdurmuş, özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla sosyal medyanın gücünün her geçen gün artığına dikkati çekti.

Gruba katılımın daha da artmasından memnun olduğunu anlatan Erdurmuş, şöyle konuştu:

"Her gün bir saatimi bu işe ayırıyorum. Zaten sosyal medyada vakit geçiriyordum, artık insanlara yardımcı da oluyorum. Hiçbir menfaat beklemeden bu işi yaptığımı bir kez daha söylemek istiyorum. Her sektörden işverenler buraya ilan yazıyor. Eğitimli iş gücü arayan da niteliksiz elaman arayan da burada iletişim kurabiliyor. Yeter ki insanlara bir nebze faydam olsun. İş bulanların sayısı arttıkça mutluluğum katlanıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title