Haberler

Sosyal Güvenlik Haftası Kapsamında Vali Nayir'e Ziyaret

Bilecik’te Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Celalettin Ateş ve il müdür yardımcıları Vali Ahmet Hamdi Nayir’i ziyaret etti.

Bilecik'te Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Celalettin Ateş ve il müdür yardımcıları Vali Ahmet Hamdi Nayir'i ziyaret etti.

Çalışma hayatında, trafik ve afetlerde zorunlu sigorta sistemi getirildiğini belirten Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Vatandaşlarımız, sıkıntılarının çözümünü büyük ölçüde devletten beklemektedir. Getirilen zorunlu sigorta sistemiyle ödenen primler karşılığı yardımlar alınmaktadır. Bu durum, sosyal devlet ilkesinin gereğidir ve birçok ülkede bizde olduğu gibi uygulanmaktadır. Devletin topladığı sosyal güvenlik primleri değerlendirilip, sigortalıların ihtiyaçlarında kullanılmaktadır. Sosyal güvenlik kurumuna düşen görev ise, primlerin tahsilatlarını takip etmek ve sigortalıların sağlık, işsizlik ve emeklilik gibi konulardaki taleplerini karşılamaktır. Bu hafta dolayısıyla toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına ve gelişmesine katkı sağlamalısınız. Özellikle öğrencilerimize konunuzu anlatmalısınız" dedi.

Öte yandan SGK İl Müdürü Ateş de SGK'yı tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramını toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Haftası'nın kutlandığını bildirdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Celalettin Ateş Hamdi Nayir Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title