Haberler

Sosyal Güvenlik Haftası Hazırlığı

Güncelleme:

Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, yaklaşan 'Sosyal Güvenlik Haftası' dolaysıyla basın toplantısı düzenledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, yaklaşan 'Sosyal Güvenlik Haftası' dolaysıyla basın toplantısı düzenledi.

SGK İl Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısına, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, kurum şefleri ve basın mensupları katıldı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Uzun, Sosyal Güvenlik Sisteminin son yıllarda alınan kararlar ile yeni bir yapılanma sürecine girdiğini belirtti.

Uzun," Yapılanma öncesi değişik statüde bulunan vatandaşlarımıza farklı Kuruluşlarca sosyal güvenlik hizmeti verilmekte idi. Vatandaşlarımıza daha iyi ve standart hizmet sunabilmek amacıyla farklı sosyal güvenlik kuruluşlarını tek çatı altında birleştiren düzenlemelerin ilk ayağı olan Kurumsal yapılanma, 16.05.2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile gerçekleştirilmiştir. Söz konusu Kanun gereğince, (SSK) Sosyal Sigortalar Kurumu, (Bağ-Kur) Esnaf ve Sanatkarlar ve diğer bağımsız çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleşmişlerdir"dedi.

Sosyal Güvenlik Haftası'nın Gaziantep'te çeşitli etkinlikler ile kutlanacağını ifade eden Uzun,"Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, kayıtlı istihdamı teşvik etmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla Kurumumuzun kuruluş kanununun kabul edildiği 16 Mayıs tarihini içine alan hafta, her yıl "Sosyal Güvenlik Haftası" olarak kutlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Haftası" Bu yıl 12-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında kutlanacaktır. 12 Mayıs Pazartesi Demokrasi Meydanı'nda yapacağımız çelenk koyma ve saygı duruşu töreni ile hafta etkinliklerine başlanacaktır. Arkasından Valilik makamını ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamını ziyaretler sonrasında sivil toplum örgütlerine ve üniversitelere ziyaretlerle devam edecektir. 14 Mayıs'da Kızılay Kan Merkezi'ne kan bağışı yapılacak. Hafta içi diğer günlerde de kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ve üniversitelere Kurumumuzu tanıtım amaçlı ziyaretlerimiz devam edecektir. Ayrıca 6111 sayılı kanun kapsamında en fazla yılda iki taksit geçmiş borcu olanların söz konusu borçlarının son ödeme tarihinin 31.05.2014 olduğunu hatırlatmak isterim" diye konuştu.

Basın toplantısı SGK İl Müdürlüğü'nde verilen kokteylin ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title