Haberler

Sosyal Demokrat Politikacı AK Parti'yle Meclis Yolunda

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, AK Parti'nin İzmir milletvekili adayı olarak Meclis'e girmeye hazırlanıyor.

RAMAZAN ERCAN - Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği yapan Ozan Ceyhun, AK Parti'nin İzmir milletvekili adayı olarak Meclis'e girmeye hazırlanıyor.

Avrupa Parlamentosu'nda  iki dönem milletvekili olarak görev alan Ozan Ceyhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti İzmir 1. Bölge 5. sıradan Meclis'e girmek için seçim çalışmalarına başladığını, sosyal demokrat bir aileden geldiğini belirterek, "AK Parti 2002'de kurulduğunda 'eyvah' diyenlerden, AK Parti'den çekinen insanlardan biriydim. O dönemde Sayın Recep Tayyip Erdoğan benim karşı görüşte olduğumu bilirdi" diye konuştu.

AK Parti'den İzmir Milletvekili olarak Meclis'e girmek istediğini anlatan Ceyhun, 2002 yılından bu yana Kıbrıs'ta ve Avrupa siyasetinde çeşitli alanlarda bir araya geldiği AK Parti'li bakan ve milletvekilleriyle iyi ilişkiler kurduğunu,  birçok konuda aynı görüşü paylaştıklarını aktardı.

Ceyhun, "Geçmişten gelen bu diyalog sayesinde ve Türkiye'nin Avrupa'daki, Kıbrıs'taki çıkarları söz konusu olduğunda bizim ayrı gayrımız olmadı, birlikte koşturduk. O koşuşturmada eski Türkiye ile AK Parti iktidarını kıyaslamaya başladığımda korkulacak bir şey olmadığını, tam tersine Türkiye'nin hak ettiği politikaları uygulayan, dik duran insanların partisi olduğunu gördüm" diye konuştu.

Alman Sosyal Demokrat Parti'nin aşırı derecede Hristiyanlığa değer verdiğini, Türkiye'de sosyal demokrat geçinenlerin de dinden korkusunu anlayamadığını ve sorgulamaya başladığını ifade eden Ceyhun, "Avrupa'yı model alıyoruz diye iddia edenlere bunu hatırlatmak lazım. Avrupa'daki sosyal demokratlar Hristiyanlığa sahip çıkıyorsa ki bence bu çok önemli. Dindar olan insanların ahlaki değerlere verdiği önem, onların politikadaki namuslu, dürüst tavırları bazen dinle çelişen insanlara kıyasla çok daha erdemli, kıymetli" dedi.

-"Erdoğan beni kazandı"

Hayatında, önce babası Demirtaş Ceyhun'a daha sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir olduğunu vurgulayan Ceyhun, şunları söyledi:

"Recep Tayyip Erdoğan 12 Eylül'ün dışladığı, uzaklaştırdığı, Türkiye'ye küstürdüğü insanları kazanmada Türkiye'ye mükemmel bir hizmet yaptı. O kazanımlarından biri de benim. Beni kazandı. Yeniden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptı, Türkiye için koşturan adam haline getirdi. Gittim bedelli askerliğimi yaptım. AK Parti milletvekili adaylığı için planım da yoktu. Türkiye için koşturan bir neferdim. Erdoğan'ın neferi olarak tanımlıyorum kendimi. Yeni Türkiye üzerinden bunu tanımlıyorum. Erdoğan, Türkiye'nin çehresini değiştirdi."

"Türkiye'nin sağlık sistemi Avrupa'daki sosyal demokrat iktidarların yaptığından daha da iyi durumda" diyen Ceyhun, Avrupa'daki sosyal demokratların Türklerle Kürtlerin barışmasını on yıllardır savunduğunu, bunu da AK Parti'nin gerçekleştirdiğini kaydetti.

Ozan Ceyhun,  "Nereden bakarsanız bakın Avrupa'da 'sosyal demokratım' diyen adamın Türkiye'de AK Partili olmaktan başka şansı yok. CHP ne kadar sosyal demokrat?. 'CHP ne zaman sosyal demokrat olacak' tartışması var bu ülkede. Benim gibi Avrupa'da sosyal demokrat çizgilerde yer alan biri için AK Parti'nin alternatifi yok" diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği çizgisinde, politikasında hiçbir değişikliğin olmadığını, ekonomi, demokrasi, insan hakları, inanç özgürlükleri, çözüm politikaları da dahil birçok konuda AB'ye üye olmaması için sebep kalmadığını vurgulayan Ceyhun, "AK Parti'nin bu Türkiye'si AB'ye girmesin de ne yapsın? Biz hazırız yeter ki başka oyunlar, başka numaralarda müzakereleri bloke etmeye devam etmesinler. Bu işin tarihi kalmamış zaten, dün AB üyesi olmamız gerekiyordu. Bahanelerle geldikleri için bu işi uzatıyorlar" dedi.

-"İzmir'in AK Parti'den korkacak hiçbir şeyi yok"

İzmir'e ve İzmir halkına hizmet edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ceyhun sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Parti bir bölgede Ozan Ceyhun'u, diğer bölgede Alevi Rektörü aday yapıyorsa, İzmir'in AK Parti'den çekinecek, korkacak hiçbir şeyi yok demektir. Gelin beraber İzmir için çalışalım. İzmir için çalışmak, Türkiye için çalışmak demek. Türkiye için çalışmak, İslam aleminde Müslüman Türkiye örneğinden yola çıkarak model olmak da demek. İslam alemine İzmir'den daha güzel bir model olabilir mi? İzmirliler buna izin versinler gidelim bunları tüm dünyaya anlatalım."

Kaynak: AA / Yerel

Ozan Ceyhun Ak Parti Almanya İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title