Haberler

Sosyal Antropolog Suat Turgut Açıklaması

Sosyal Antropolog Suat Turgut, “Bir toplumu bir arada tutan ortak değerlerdir.

Sosyal Antropolog Suat Turgut, "Bir toplumu bir arada tutan ortak değerlerdir. Bir toplumu ayrıştıran da değerlerin parçalanmasıdır, fesatlık tohumlarıdır" dedi.

Malatya'nın Kuluncak İlçesi Kaymakamlığı ve Kuluncak Belediyesi'nin katkılarıyla Kuluncak İlçesi'ni ziyaret eden Sosyal Antropolog Suat Turgut, Kuluncak Çok Programlı Lisesi ve Celal Yenitur öğrencilerine Türk destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı, milli mücadelede yer alan kadın kahramanlardan ve üç büyük futbol kulübü oyuncularının Çanakkale'deki hikayelerinden, Fransa'nın Mondros Ateşkes Anlaşması'ndan sonra işgal ettiği Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana'da Ermeni çetelerle birlikte halka yaptığı zulmü çizgi romanları hakkında bilgiler aktardı.

Turgut, Türk tarihini resimli roman haline getirirken toplumun ortak değerlerini ortaya çıkaracak şekilde önce 'Çanakkale Savaşı'nı' daha sonra 'İstiklal Harbi Kadın Kahramanları'nı, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın futbolcularının Çanakkale Savaşı'ndaki hikayelerini resimli romana aktardıklarını kaydetti. Turgut, 'Bir sosyal antropolog olarak vurgulamak istediğim şey, bir toplumu bir arada tutan ortak değerlerdir. Bir toplumu ayrıştıran da değerlerin parçalanmasıdır, fesatlık tohumlarıdır. Dolayısıyla biz millet olarak kendi ortak değerlerimizi ortaya çıkarırsak, milli kardeşlik duygusu da kökleşmiş olacaktır' dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title