Haberler

Sormaz'dan Çorum Ticaret Borsası'na Ziyaret

Çorum Defterdarı Ali Sormaz, Ticaret Borsası’na idae-i ziyarette bulundu.

Çorum Defterdarı Ali Sormaz, Ticaret Borsası'na idae-i ziyarette bulundu.

Ziyarette Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Defterdar Ali Sormaz çalışmalar hakkında bilgi aldı.

1988 yılında kurulan ilk dönemde sadece borsa kotasyonuna dahil ürünlerin tescilini yaparak faaliyet gösteren Çorum Ticaret Borsası'nın 2000 yılından itibaren satış salonunu da açarak Çorum halkına hizmet verdiğini dile getiren Bektaş, borsanın gerek kendi sorunları gerekse bölgesel ve ülkesel sorunların çözümüne aktif olarak katılarak bu konuda görüş bildirdiğini söyledi. Bektaş, gelişmeleri yakinen takip ederek sahasında etkin hizmet verme anlayışını sürekli kılmayı amaç edindiklerini dile getirdi.

Borsanın ayrıca serbest piyasa kurallarının yerleştirilmesinde ve kayıt dışı ekonominin önlenmesinde ve bin bir zahmet ve emekle üretim yapan çiftçilerin mallarını en yüksek bedelle satışa sunduğunun altını çizen Bektaş, "Borsamız tüm bu hizmeti daha kaliteli sunmak, bölgedeki önemli bir eksikliği gidermek ve bu yöndeki talep ve ihtiyaçları karşılamak, bölgedeki ürünlerin kalitesinin Dünya standartlarında olmasını sağlamak, kaliteli üretim için üreticiyi teşvik etmek, tüketiciyi ürün kalitesine karşı güvenli kılmak ve ürün kalitesinde Avrupa Birliği'nin belirlediği kriterleri yakalamak amacıyla tarım ürünlerimizin analizleri laboratuarlarımızda yapılarak satışa sunulmaktadır" diye konuştu.

Tarım sektöründe verdiği hizmetlerin yanı sıra Ticaret Borsası'nın hayvancılık sektörüne de hizmet verebilmek amacıyla, 2007 yılında Çorum merkezde mevcut bulunan Hayvan Pazarının işletmesini devralarak, ruhsatlandırdığını hatırlatan Bektaş, ancak mevcut Hayvan Pazarının şehir merkezinde kalması sebebiyle yenisi kuruluncaya kadar mevcut pazarın ihtiyaçlarının giderildiğini belirtti.

Defterdar Ali Sormaz ise, Çorumlu mükelleflerin borcuna olduğunu belirterek, Çorum'da güzel bir çalışma ortamı bulunduğunu belirtti. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Bektaş Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title