Haberler

Sorgun Kayalar: Çiftçimizin Sorunlarını Çözmek Boynumuzun Borcu

Yozgat'ın bağımsız adayı Tarım, Orman ve Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar,"Çiftçilerimizin sıraladıkları sıkıntıları çözmek de bizim boynumuzun borcudur.

Yozgat'ın bağımsız adayı Tarım, Orman ve Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar,"Çiftçilerimizin sıraladıkları sıkıntıları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. Allah izin verir, sizlerin desteği ile yetkiyi aldığımız günden itibaren hem sizlerin, hem de ülkemizin diğer sorunlarının çözümlenmesi noktsında çalışmalarımızı hayata geçiririz" dedi.

Lütfullah Kayalar, Sorgun İlçesi'ndeki Şeker Fabrikası'na ürününü teslim etmek üzere sıra bekleyen çiftçiyle bir araya gelip, sohbet etti. Kayalar, sorunlarını sıralayan pancar üreticilerine, "Bunlar bir ay içerisinde çözümlenebilecek konular" yanıtını verdi. Kayalar, tarlasından toplayıp, traktörüyle getirdiği şeker pancarını Sorgun'daki fabrikaya teslim etmek üzere sırasının gelmesini bekleyen çiftçiyle sohbet etti. Şeker pancarı girdi maliyetlerinin yüksek olmasından yakınan bölge çiftçisi, ekim alanlarıyla ilgili uygulanan kotanın her geçen yıl daraltıldığına dikkat çekti. Alımların yapıldığı fabrika kantarında sıra bekleyen pancar yüklü kamyon ve traktörlerin park sorunuyla birlikte, bekleme alanlarının sağlıksız olduğuna vurgu yapan çiftçiler, fabrikada işletim sisteminin yanlış olduğunu, sorunlarının çözümlenmesi noktasında dertlerini anlatabilecek bir yetkili, ilgili bulamadıklarını anlatıp, sorunların çözümlenmesi noktasında gerekenlerin yapılmasını talep ettiler.

Yozgat Şeker Fabrikası'nın Sorgun İlçesi'nde kurulması noktasında büyük çabalarının bulunduğunu hatırlatan bağımsız Aday Lütfullah Kayalar, Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden birisi olan Yozgat'ta sektörün hareketlenmesi, çiftçinin daha bol ve kaliteli ürünler alabilmesi için baraj ve göletler inşa ettirip, sulanabilir tarım arazilerinin miktarını artırdıklarını söyledi. Kayalar, "Çiftçimizin ürününü değerlendirebilmesi, bununla birlikte istihdam alanlarının yaratılabilmesi için burada Şeker Fabrikası'nın kurulması için çabaladık, sonunda da başarılı olduk. Bu fabrikayı buraya nasıl kazandırdıysak, vermiş olduğumuz sözleri bugüne kadar nasıl yerine getirmişsek, sizlerin, çiftçilerimizin sıraladıkları sıkıntıları çözmek de bizim boynumuzun borcudur. Bunlar, sıraladığınız sorunlar bir ay içerisinde çözülebilecek konulardır. Allah izin verir, sizlerin desteği ile yetkiyi aldığımız günden itibaren hem sizlerin hem de ülkemizin diğer sorunlarının çözümlenmesi noktasında çalışmalarımızı hayata geçiririz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yozgat Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title