Haberler

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı Açıklaması

Yozgat’ın Sorgun İlçe Milli Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun’da eğitim başarı seviyesinde çıta yükselteceklerini söyledi.

Yozgat'ın Sorgun İlçe Milli Müdürü Yusuf Yazıcı, Sorgun'da eğitim başarı seviyesinde çıta yükselteceklerini söyledi.

Sorgun'da eğitimin alt yapısının her geçen gün biraz daha iyileştirildiğini belirten Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, "İlçemizde yapımı devam eden derslikler ile 200 yatak kapasiteli iki tane öğrenci yurduna ilaveten, Karşıkaya Mahallesi'ne 24 derslikli ikinci İmam Hatip Lisesi binası ve yanına 200 yatak kapasiteli yurt binası yapılacak. Yine Agahefendi İlkokulu bahçesine 20 derslikli ek bina, Osman Çavuş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesine 11 derslikli bina yapımı için gerekli ödenek ayrıldı" dedi.

Yenidoğan Mahallesi'ne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılacak olan 200 yatak kapasiteli öğrenci yurdu ile Yeni Çeltek Kömür İşletmesi A.Ş tarafından 2 milyon TL ayrılan ödenek ile Fen Lisesi binası yapılacağını vurgulayan Yazıcı, "Planlanan yatırımların bitirilmesi durumunda ilçe merkezinde bir okulumuz ile köy okullarımızdan olan bir okulumuz haricindeki tüm okullarımızda tekli eğitime geçilmiş ve öğrenci yurdu ihtiyacımız büyük oranda çözülmüş olacaktır. İkili eğitim yapan bu iki okulumuzla ilgili gerekli çalışmalar da yapılmaktadır. Eğitimde fiziki yapının tamamlanmasıyla birlikte eğitim seviyesi de yükselecek" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Yazıcı Yozgat Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title