Haberler

Sorgun Hem, Değerlendirme Toplantısı Yaptı

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (HEM) 2015 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kaymakam Ali Arslantaş, HEM'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada,  açılan kurslar sayesinde bir çok kişinin meslek sahibi olduğunu söyledi.

Kursların ilçe ekonomisine katkı sağladığını ifade eden Arslantaş, "Bu kurslar sayesinde vatandaşlarımız hem meslek öğreniyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Özellikle okuma yazma kursuna ev hanımlarımız daha çok ilgi gösteriyor. Hedefimiz Sorgun'da okuma yazma bilmeyenlerin sayısını en aza indirmek olacaktır" dedi.

Arslantaş, HEM kurslarında üretilen bir çok ürünün Çin'e satılabilecek kalite ve güzellikte olduğunu, bu nedenle seçilen ürünlerin fotoğraflarını çekip, Çin'e göndereceklerini ve oradan gelen talep doğrultusunda bu ürünleri bir firma kanalıyla Çin'e ihraç edeceklerini belirtti.

Daha sonra HEM Müdürü Ali Erol, 2014 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından görme engelli kursiyer Tayyar Kabay, Kaymakam Arslantaş'ın kağıttan okuduğu yazıyı on parmak kullanarak bilgisayara yazdı.

Toplantıya, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Özgür İpek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, daire amirleri ve kursiyerler katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Çin Halk Cumhuriyeti Halk Eğitimi Merkezi Ali Arslantaş Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title