Haberler

Sorgun'da Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı

Sorgun Kaymakamlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi.

Sorgun Kaymakamlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan, Kaymakam Levent Kılıç, uyuşturucu madde bağımlılığının önlenmesi noktasında herkese önemli görevler düştüğünü ifade ederek, uyuşturucu madde kullanımının sadece polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğini söyledi.

Bugüne kadar uyuşturucu ile mücadele adı altında yapılan çalışmaları inceleyeceklerini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son 20 gün içinde üç operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda yakalanan bazı kişiler gözaltına alındı. Hepimizin bildiği gibi madde bağımlısı çocuklar artık gruplar halinde bu işi yapıyorlar. Yapılan operasyonlarda bu gruplarda dağıtıldı. Ancak burada dağıtıyorsunuz, bir başka yerde tekrar bir araya geliyorlar. Bu konuda herkesin elini taşın altına sokması gerek. Madde bağımlısı çocukların çeteleşmeye kadar işi götürdükleri ve zaman zaman kavgalar çıkardıklarını da biliyoruz. Polisimiz bu yerlere baskınlar düzenliyor, en az iki ekiple müdahale ediyor. Nihayetinde bunlar bu bölgenin çocukları. Başka bir yerlere gönderemezsiniz. Bunun için başka önlemlerin de alınması gerek. Bu toplantıyı da bu amaçla düzenledik."

Kılıç, yerel medya, sivil toplum kuruluşları  ve muhtarlardan da uyuşturucuyla mücadelede konusunda daha etkin yararlanılmasının caydırıcı olabileceğini vurguladı.

Toplantıda, son zamanlarda ülke genelinde yaşanan bonzai ve benzeri uyuşturucu maddelerin neden olduğu ölümler ve etkin önlemler alınması gerektiği üzerinde duruldu.

Toplantıya, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erkılıçoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Arslan, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Özgür İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Suat Gözübüyük, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve yöneticileri katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Ekinci Levent Kılıç Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title