Haberler

Sorgun'da Ufka Yolculuk Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü’nün organize ettiği, Türkiye genelinde ise Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu’nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında “İdeal İnsan-Son Peygamber’in Hayatı (s.a.s) yarışması ödül töreni yapıldı.

Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü'nün organize ettiği, Türkiye genelinde ise Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu'nun birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında "İdeal İnsan-Son Peygamber'in Hayatı (s.a.s) yarışması ödül töreni yapıldı.

Sorgun İlyas Arslan Kültür Merkezi'nde düzenlen törende dereceye giren 32 kişiye ödülleri verildi. Kuran'ı Kerim okunması ile başlanan programda bir konuşma yapan Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Turan Dinçer, "Üç yıldır Ufka Yolculuk yarışmaları düzenliyoruz. İlkinde İslam ilmihali konusu ele alındı. Her Müslüman'a lazım gelen bilgiler öğrenildi ve pekiştirildi. İkincisi olan Ufka Yolculuk 2'de Kur'an-ı Kerim meali üzerinde çalışma yapıldı. Yüce kitabımıza ve Rabbimize daha fazla yakınlık sağlamak hedeflendi. Son olarak bu sene Ufka Yolculuk 3'te ise "İdeal İnsan-Son Peygamberin Hayatı" konusu ele alındı. Kur'an-ı Kerimde adı geçen tüm peygamberlerin ve hatemül enbiya olan son peygamber efendimizin tevhid mücadeleleri okundu. Onların güzel ahlakı, sünnetini, hayatını anlamada gayret sarf edildi. En iyi Müslüman'ın nasıl olması gerektiği düşünüldüğünde karşımızdaki en ideal insan olan peygamberimizin hayatına daha yakın öğrenildi. Yaklaşık 8 ay önce başlanılan yarışmamızı taçlandırmak düzenlediğimiz ödül töreninde bize destek veren bütün kamu ve kuruluşları ile kişilere organizasyon heyeti adına teşekkür ediyoruz"dedi.

Konuşmanın ardından "İdeal İnsan-Son Peygamber" ile Sorgun Zinde Gençlik ve Spor Kulübü'nün düzenlediği çeşitli etkinliklerini gösteren tanıtım videoları izlendi. Yapılan değerlendirme sonunda de her kategoride dereceye girenlere birincilere bin TL, ikinciler tam cumhuriyet altını, üçüncülere 2'şer çeyrek altın verildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlyas Arslan Türkiye Sorgun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title