Haberler

Sorgun'da Organ Bağışı Haftası Nedeniyle Konferans Düzenlendi

Yozgat’ın Sorgun Devlet Hastanesi tarafından her yıl 03-09 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “Organ Bağışı Haftası” kapsamında bir konferans düzenlendi.

Yozgat'ın Sorgun Devlet Hastanesi tarafından her yıl 03-09 Kasım tarihleri arasında düzenlenen "Organ Bağışı Haftası" kapsamında bir konferans düzenlendi.

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Suat Gözübüyük, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Op.Dr.Nihal Turhan, ülkemizde 03-09 Kasım tarihleri arası "Organ Bağışı Haftası" olarak belirlendiğine ifade ederek, "Ülkemizde 20 bini aşkın kişi hayatlarını devam ettirmek için organ nakline ihtiyaç duymaktadır. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar uygun ve yeterli verici olmaması nedeniyle kısa süre içinde hayatlarını kaybetmektedir. Yine Şeker Hastalığı, Hipertansiyon gibi kronik hastalıkların sonucunda oluşan özellikle Böbrek Yetmezliği her geçen gün artan vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. bugün ülkemizde böbrek nakli için bekleyen 20 bine yakın hasta bulunmaktadır. Hayatta iken kişiler kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, pankreas, incebağırsak, kornea, kas, kemik iliği gibi organlarını bağışlayabilirler. Halkımızın organ bağışı konusunda hassasiyetlerinin artması, ancak bu sayede bizlerin de ihtiyacımız olduğunda organ bulunabileceği açıktır. Ne yazık ki bizler ancak alıcı durumuna gelince bağışın önemini fark edebiliyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası önderliğinde tüm halkımızın organ bağışında katılımlarını gönülden desteklemekteyiz" dedi.

Organ Bağışı ile yeninde hayata tutunan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Murat Ekim ise, organ naklinin günümüzde çok kolay bir hale geldiğini belirterek "2008 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle sürekli olarak diyalize giriyordum. Eşi bana karşı büyük bir fedakarlık yaparak böbreğin bir tanesini bana verdi. Hayata şimdi yeniden tutundum. Çok mutluyum, huzurluyum, gayet iyiyim. Korkulacak hiçbir şey yok. Eşimde çok rahat ve sağlıklı"diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organ Bağışı Haftası İlyas Arslan Yozgat Sorgun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title