Haberler

Sorgun'da Mezarlıklara Ziyaretçi Akını

Sorgun ilçesinde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe merkezindeki ve köylerdeki mezarlıkları ziyaret etti.

Sorgun ilçesinde vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren ilçe merkezindeki ve köylerdeki mezarlıkları ziyaret etti.

İlçe merkezinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı ile köylerdeki mezarlıklara gidenler, buralarda kaybettikleri yakınları için dua etti.

Sorgun Müftüsü Hasan Görer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslamiyette dini bayramlarda kabir ziyaretlerinin önemli olduğunu, Müslümanlar'ın özellikle Arefe günü ve bayramın birinci günü kaybettikleri yakınlarına dua okumak için mezarlıkları ziyaret ettiklerini söyledi.

Ülke genelinde dini bayramlardan önce mezarlık ziyaretlerinin yapıldığını ifade eden Müftü Görer, şöyle konuştu:

"Mezarlık ziyaretlerinin makbul olanı Arefe günü yapılan ziyaretlerdir. Ancak, bayramın birinci gününde de mezarlıklar ziyaret edilebilir. Kardeşlerimiz Arefe günü bu ziyareti gerçekleştiremedilerse, bayramın birinci gününde de yapabilirler. Yoğun ziyaretçi akınından dolayı mezarlık çevresindeki yollarda trafik sıkışıklığına bağlı olarak istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Ben insanlarımızdan bu mübarek günler hatırına sinirlerine hakim olmalarını rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Sorgunlu hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Karşıyaka Sorgun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title